Principal arquitecturaCapheaton Hall, Northumberland: el renaixement d'una casa de camp que va evitar estretament l'enderrocament

Capheaton Hall, Northumberland: el renaixement d'una casa de camp que va evitar estretament l'enderrocament

Vista des del crèdit sud: Paul Highnam / © Country Life Picture Library
  • Primera història

Una casa que va evitar estretament l'enderroc després de la Segona Guerra Mundial ha estat revifada gradualment per la família que l'ha ocupat durant els darrers set segles, segons explica John Goodall. Fotografies de Paul Highnam.

Amb una identificació elaborada el 9 de desembre de 1667, el maçó Robert Trollope va ser contractat per "fer que el bastiment es construís i construís ... una casa nova ... per a l'ús de ... Sir John Swinburne" a Capheaton. S'havia de construir "més a prop del terreny o lloc on ara hi ha un antic edifici o castell", que havia de canibalitzar els materials d'aquest edifici medieval.

Els Swinburnes, als quals encara pertanyen aquesta casa, van entrar en possessió de Capheaton el 1270, després del qual es van establir enmig del grup de famílies properes que controlaven les fortunes polítiques i militars de la frontera escocesa. Després de la Reforma, la família i les seves diverses branques cadets van romandre catòliques, una lleialtat que va convertir el seu doble desavantatge durant la Guerra Civil, quan van patir a mans de les tropes escoceses hostils i les del Parlament.

Per complicar encara més els problemes, Swinburne va ser assassinat el febrer de 1643. El seu únic fill, el John que va reconstruir la propietat el 1667, només va néixer recentment (possiblement posthumilment) a la seva tercera esposa.

D’acord amb la tradició familiar, l’infant va ser alliberat a un monestir de França i, sense tenir coneixement del seu progenitor, va ser identificat per la seva descripció del gat tabby de la família i un bol de punxó de plata. Més certament, a la restauració de Carles II el 1660, fou confirmat als seus béns i, el 26 de setembre, elevat a una baronetia.

La porta sud principal. Paul Highnam / © Country Life Picture Library

La nova casa, però, no va ser més que un gest espontani per expressar la nova dignitat de Sir John. Ja el 1652, els seus tutors van intentar circumscriure els termes d’un contracte d’arrendament a favor seu i, l’any següent, van deixar de banda la fusta perquè l’infant Joan “construís la seva casa a Capheaton”.

Si la nova casa estava planificada des de fa temps, així va ser concebuda com a part d’un revival més ampli de la finca. Entre els papers familiars, hi ha un llibre publicat de comptes de diners que han estat publicats per a la reparació i reparació del New Towne a partir del 15 de juny de 1661. Presumptament, es relaciona amb la reconstrucció del poble i identifica el castell com a font de materials. El conjunt de materials no va acabar de completar la ruïna d'aquest antic edifici en servei a la finca de la Restauració.

Robert Trollope, el dissenyador, fou un francmason gravat per primera vegada a York el 1647. El 1655 havia estat convidat a Newcastle per construir un nou Guildhall i Exchange, que va fer a un cost de 2.000 £ per un disseny acordat en un model de cartró., "segons els millors autors ara en anglès", evidències de les fonts publicades en què es va inspirar arquitectònicament.

La casa del sud el 1674, suposadament mostra l'arribada de les Loraines de la veïna Kirkharle. Aquesta visió, que probablement s'havia fixat originalment en la trama, representa la casa completada amb finestres de transbordador i les pilastres rustiques que es desprenen a la cornisa projectant del sostre "italià". Tots els compartiments formals del jardí han estat arrasats. La pedra ornamental, inclosa flors i rellotges de sol, sembla alleugerida amb rentat de calç. Paul Highnam / © Country Life Picture Library

Va ser admès com a independent a Newcastle el 1657 i es va establir a Gateshead. Amb el seu fill, Henry, va establir una pràctica regional que va incloure diverses cases i treballar a un fort a Lindisfarne el 1675, evidència, potser, d'experiència com a enginyer militar a la Guerra Civil.

Segons el contracte, que devia ser elaborat amb referència a un disseny o model, la nova casa tenia una mesura de 28 jardins per 20 iardes externament. Un celler a la part frontal, que crea una pujada de 2 metres al primer dels tres pisos, dividit en 18 habitacions principals, a més de passadissos i armaris.

La part frontal i els laterals es descriuen com a pedra tallada amb “pilastres rugoses des de la taula de terra fins als meddillyons”. A l'entrada del rebedor hi havia un porxo amb un 'belconisme' a sobre, accessible des del menjador. El balcó estava tancat per un "tàrtic [de] campaners de fusta". A la part de darrere, la casa havia de ser construïda amb "pedres de pedra" sense tallar i hi havia que hi hagués una torreta o reducte ("Reddoot") que projectés 10ft per allotjar les "grans escales". El conjunt coronat era un "sostre italià" cobert de pissarra i encastat amb finestres de fusta.

Les "guapes finestres de pedra" dels pisos principals havien de tenir barres i casetes de ferro o de fusta, depenent de si eren alts o baixos a l'edifici, i envidriades segons indicava Sir John. S’havien d’erigir dos murs interiors i calia llar de foc a cada habitació.

El remodelat front nord. Paul Highnam / © Country Life Picture Library

Trollope es va comprometre a completar el contracte l'11 de novembre de 1669 i, a canvi, Sir John va prometre pagar 500 £ per quotes. A la part posterior de la fitxa hi ha les notes de recepció de Trollope, de manera que podem rastrejar els avenços exactament.

El 14 de gener de 1668 (estil antic 1667), es va pagar 30 lliures lliurades per lliurar el contracte i, el 17 de març, hi havia les bases (la pedra de base posada per un maçoner, Amos Brown). El 8 de maig, la planta baixa de la bodega estava situada i el 10 de juliol la maçoneria havia assolit l’altura del teler de la finestra.

El proper pis es va aixecar el 28 d'agost i les seves parets van arribar al nivell de la popa el 8 d'octubre. El 8 de novembre, tota l'estructura va estar preparada per al seu sostre, que es va acabar estructuralment el 14 de juliol de 1669. El sostre es va inclinar i les xemeneies es van acabar. el 7 d’octubre. Curiosament, no es fan constar els rebuts de l’obra líder i el vidre i un pagament final de 20 £. El 16 d’octubre, el fill de Trollope, Henry, el paper exacte del qual no està clar, també va rebre l’abonament final de 20 £ que li devien els termes del contracte.

L’antiga capella conserva les accions de la marca d’estil de vida Eliza Browne-Swinburne. Paul Highnam / © Country Life Picture Library

De l’edifici supervivent es desprèn el funcionament de la petxina i el seu ric ornament arquitectònic procedit segons el pla. L’atenció es dirigeix ​​ara cap a l’interior: el 20 d’abril de 1674, Peter Hartover (o Herthewer, com ell mateix signava, evidentment un holandès) i Robert Crosby de Londres (identificats en cas contrari com el seu gendre) van acordar-se immediatament després de l’arribada. d'ells ... a la casa ... [a] bé i com a drap de mà d'obra o pintar diverses imatges cintes de terra xemeneia taulers o panells de llot dins o sobre la dita casa d'acord amb l'ordre i direccon [sic] del dit Sir John ... i therin Feu servir el millor art i destresa ”.

Es pot deduir el probable personatge de la seva obra, amb imitació de marbre d’imitació i desmuntaments decoratius de xemeneia dels esquemes contemporanis supervivents ( Country Life, 17 de maig de 2017 ). Treballarien de 18:00 a 18:00 tots els dies per una deducció del seu sou de 90 £ a l'any, que s'havia de pagar en quotes trimestrals (al seu home George Phillips se li pagava 10 £). La pensió i l’allotjament s’havien de proporcionar durant un any i Sir John va acceptar trobar-los per a ells “tot el que hi ha de col·lors i de qualsevol cosa”.

Les factures que sobreviuen mostren que viatjaven des de Londres per mar fins a Newcastle i van arribar a Capheaton el 23 de juliol de 1674 i que les seves eines i materials també van ser enviats. És a les seves mans que cal atribuir una magnífica pintura supervivent de la casa. . Pot haver estat una de diverses vistes d’aquest tipus a la casa, ja que almenys tres pintures similars sobreviuen i els pintors van presentar factures per viatjar a Northumberland i Durham.

Durant els treballs de restauració, la biblioteca familiar es va traslladar a l'antiga sala principal. Paul Highnam / © Country Life Picture Library

Sir John va morir el 1706 i la casa que va crear aviat va començar a canviar. El seu fill, Sir William, va treure potser el balcó, tal com va avisar la seva mare en correspondència. Aleshores, el seu gran nét, Sir John, quart baronet, va reconstruir els edificis de servei de la casa a la dècada de 1750 (incloent-hi estables nous i, notablement, capella construïda a propòsit), així com, probablement, redecorar la sala i la sala que hi havia al damunt., coneguda com la Capella Vella. El parc també es va naturalitzar i el barri es va arrasar el 1761. Durant aquest període, la família va viatjar àmpliament i va gaudir d'una extraordinària amplitud de connexions.

La següent ronda important de canvis va seguir l’adhesió de Sir John, sisè baronet, el 1786. Era evidentment impacient de les restriccions que la llarga adhesió familiar al catolicisme va imposar a les seves ambicions. "Va ser absurd", va escriure, "sacrificar la meva consideració en el meu propi país, les meves perspectives a la vida, condemnar-me a l'eterna insignificància i l'oblit, per coses que no vaig creure i cerimònies que mai vaig practicar".

Va haver-se conformat en el moment del casament el 13 de juliol de 1787, a una neboda del duc de Northumberland, un proper aliat, que li va proporcionar el 1788 el seient de butxaca de Launceston al costat de la seva propietat a Werrington, Cornwall ( Country Life, 24 de maig de 2017 ). Mentrestant, per tallar una figura al comtat, es va remodelar Capheaton.

El menjador, antigament la sala, amb el sostre en guix del segle XVIII. Una porta desfeta del 1660 sobreviu darrere del taulell. Paul Highnam / © Country Life Picture Library

El seu pare es devia jugar amb la idea de modernitzar la casa perquè sobrevisquin dissenys sense data elaborats per l’arquitecte catòlic John Tasker, com fa una carta del 23 de febrer de 1788 de Tasker on explicava les seves propostes, que són sorprenentment properes a les realment realitzades. Confús, com-
mai, Tasker no va ser l’arquitecte responsable.

Probablement per la seva conformitat religiosa, i potser animat pel duc de Northumberland, que ja l'havia ocupat, Sir John es va lliurar de Tasker i va lliurar el projecte a un arquitecte de Newcastle, William Newton. Segons les factures de Newton, els primers dibuixos es van preparar a l'abril de 1788 i el gruix del projecte es va acabar a finals de l'any següent per uns 1.600 lliures.

Newton va girar la casa, reconstruint la part posterior de la casa i els edificis de serveis com a imponent barri. Va abandonar el sostre de l'edifici anterior, conservant les seves tres façanes espectaculars, però va retallar la seva cornisa. A l’interior, va crear una nova escala superior. Per marcar el final del treball, Sir John va contractar una assegurança sobre la casa recentment ampliada i el seu contingut per 4.000 £ el 25 de desembre de 1791, moment en què la seva carrera de diputat ja havia acabat.

Paul Highnam / © Country Life Picture Library

Durant els esglais d’invasió de la dècada de 1790, Sir John es va implicar estretament en l’organització de milícies i forces voluntàries i fins i tot es va mostrar interessat en evitar la falsificació de diners francesos. Pot ser que aquesta última empresa estigués relacionada amb el seu exigent interès per l'art - era un mecenes de JMW Turner, John Sell Cotman i William Mulready. Aquest últim, amb qui va entusiasmar la boxa, va ensenyar a les seves filles inusualment talentoses a dibuixar i pintar.

Sir John, que va morir el 1860, va ser actiu en la millora de la seva propietat i va reconstruir el poble de Capheaton i va animar l'anticuari John de Hodgson a Northumberland. El segle següent no va ser pròsper per a la família i els dos baronets successius van fer poc a la propietat, que es va anar deteriorant gradualment. En esclatar la Segona Guerra Mundial, Capheaton va ser requisat per l'Exèrcit i el Ministeri de Proveïments. Podria haver estat enderrocat després, però l'únic fill del vuitè baronet, Joan - que va canviar el seu nom per Browne-Swinburne després del matrimoni amb Richard Browne el 1937 - va decidir tornar-se el 1966.

Amb 12.000 £ de diners per reparar, ella i el seu marit, juntament amb el fill, John i la seva dona, van restaurar l’ala oriental. Posteriorment es van procedir a restauracions importants, cadascuna que va reclamar la falta de dependència de la casa.

El menjador, abans sala, amb el sostre en guix del segle XVIII. Una porta desfeta del 1660 sobreviu darrere del taulell. Paul Highnam / © Country Life Picture Library

Joan va morir als 106 anys al 2012 i ara el seu nét, Willie, i la seva dona, Eliza, viuen a la casa amb la seva família. Han continuat la feina, creant allotjaments de luxe a l’ala oest i posant a disposició les habitacions principals per al lloguer d’esdeveniments i casaments. Es tracta d’una revifalla arquitectònica no menys profunda que la que va emprendre el primer Sir John Swinburne i que es beneficia de cara al futur.

Visiteu www.capheatonhall.co.uk per obtenir més informació


Categoria:
Guia de regals per a begudes nadalenques: ànims de temporada per aportar alegres
18 precioses cases de camp en venda, tal com es pot veure a Country Life