Principal arquitecturaUna caseta de Cotswolds que mostra el que és possible quan arquitectes, constructors, artesans i propietaris es reuneixen en perfecta harmonia

Una caseta de Cotswolds que mostra el que és possible quan arquitectes, constructors, artesans i propietaris es reuneixen en perfecta harmonia

La casa de l'est. © Paul Highnam / Country Life Picture Library Crèdit: Paul Highnam / Country Life Library

La subtil remodelació i extensió d'una casa de cases més antiga d'estil Cotswolds de l'arquitecte Robert Franklin és un assaig exemplar en l'esperit Arts-and-Crafts. Jeremy Musson informa, amb fotografies de Paul Highnam.

El poble d'Eastleach té aquesta qualitat de somni tan distintiva de les Cotswolds: les seves cases, cases i posats, en una gran agrupació en una vessant de la muntanya, amb el riu Leach corrent per sota.

Hi ha dues antigues esglésies de pedra que es troben sorprenentment a prop, una peculiaritat del fet que Eastleach comprenia dues parròquies separades - Eastleach Turville i Eastleach Martin - fins al 1935. Les cases rurals daten majoritàriament dels segles XVII i XIX i són atractives de pedra gran i caixes de rajola de pedra, separades per jardins i paddocks tancats per parets baixes.

Una d’aquestes cases unifamiliars, 49 anys, Eastleach, ha estat recentment remodelada i ampliada al vernacular de Cotswolds. Es tracta d’una obra exemplar en l’esperit Arts-and-Crafts, una modesta cabana que s’ha transformat subtilment en una casa insígnia, però inquieta, que s’encaixa guapo amb el poble del voltant.

El treball extens i minuciós que va provocar aquesta transformació ha proporcionat a la propietat tota la utilitat moderna necessària. Es va dur a terme entre el 2014 i el 2018 (una fita de dades del 2015 registra la finalització de la closca de la nova gamma) i respecta i evoca la llarga tradició de l'arquitectura domèstica d'aquesta regió, registrada i descrita per Country Life des dels primers anys de segle XX

El dormitori principal, amb el marc de sostre amb coll de forrellat d'arc obert. © Paul Highnam / Country Picture Picture Library

Una casa compacta, de principis del segle XVII, en origen, la casa conserva dos fines llaunes obertes i dues escales estretes. Es va refer el front sud i es va donar una entrada única al segle XIX, quan devia esdevenir una vivenda, i la casa es va ampliar a l'oest als anys seixanta, amb una franja de pedra d'un sol pis que es va projectar cap a el sud.

La casa rural va ser adquirida pels seus actuals propietaris, que treballen al món de l’art londinenc, el 2013. Tenien llargues associacions amb la zona –admirant especialment l’arquitectura i la sensació de cases com Kelsmcott Manor, Westwell Manor i Ablington Manor– i tenien primer. Va descobrir Eastleach a peu quan es trobava amb els seus amics.

La nova zona d’estar-menjador de cuina a l’extrem est. Christopher Clark Workshops una taula realitzada per un disseny de Lutyens. © Paul Highnam / Country Picture Picture Library

Tot i que la casa era ideal de moltes maneres, els nous propietaris van voler afegir un saló i un dormitori principal de mida millor, per als quals necessitaven l’arquitecte adequat. Amb l'ajuda dels serveis d'assessorament de l'Agència RedBook, es van presentar a Robert Franklin, amb una experiència altament experimentada i basada en Cotswolds.

El Sr Franklin va abordar la tasca de remodelar la casa a partir d’aquests primers requisits, amb un èmfasi addicional en la lleugeresa al nou saló i la idea que la cuina també havia de ser una habitació per a la vida quotidiana, amb una taula amb vistes al jardí de l’extrem est. de la casa. Va treballar amb Simon Barguss de la firma d’edificis Barguss Construction de propietat familiar basada a Burford.

Franklin, que va estudiar arquitectura a Oxford Brookes, ha viscut 40 anys d'experiència treballant en cases a Cotswolds. Va iniciar la seva pràctica el 1978 i el seu treball ha inclòs una ampliació i remodelació molt discretes i reflexionants de cases pairals admirades i masies més grans, incloses Old Farm, Swinbrook i Asthall Manor, Oxfordshire, així com projectes a Rousham Park i Cornbury Park.

Caracteritza el seu enfocament com a "pragmatisme romàntic", prenent en préstec una frase acurada per Peter Davey, autor d'Arquitectura d'Arts i Oficis, que representa, observa, "un procés d'imaginació basat en la història". És un enfocament que sustenta el desenvolupament modern d’un edifici en el context del seu passat.

El front sud, mostrant les cases originals a la dreta i la nova extensió a l'esquerra. © Paul Highnam / Country Picture Picture Library

A més d'una reforma general i restauració de la cabana, es va prendre la decisió d'enderrocar l'addició d'una sola planta dels anys seixanta i crear una estructura de dos pisos per substituir-la. La primera idea havia estat partir de la petjada de l’obra moderna per crear un edifici en un pla en forma de T amb un mènsil clarament definit, fent referència a l’exemple de la Upper Dorval House, Sapperton, d’Ernest Barnsley. En el cas, però, els planificadors de les autoritats locals van exigir que es fixés una mica l’extensió de la línia sud de la cabana del segle XVII per deixar clar quin era el nou i quin era l’antic.

Com a resultat, la nova extensió s'ha comprimit en un pla lleugerament en forma de falca cap al nord-oest. Això té una sensació artística i artesanal quan es veu des del carril, especialment on el terreny ascendent es troba amb la finestra del dormitori baix, com si el conjunt estigués modelat o potser esculpit del paisatge.

Les finestres de l'extensió orientades al sud es detallen amb motllures de degoteig tradicionals i, a la planta baixa, aquesta s'estén sobre les dues finestres. A la part superior hi ha un dormitori central amb aparells que coincideix amb el del sud de les cases rurals originals.

La qualitat global de la canteria i la coberta demostra les habilitats disponibles per treballar en estils tradicionals. La pedra utilitzada per a la nova elevació sud va ser el material de la incorporació dels anys seixanta, on es detallava la finíssima pedra de bany de terra tallada.

El nou saló, amb finestres emmotllades amb pedra i xemeneia de pedra amb motllura de perfecció. © Paul Highnam / Country Picture Picture Library

També es va afegir una extensió d'una sola planta, modestament escalada, a la banda de l'est de la casa, més aviat a la manera de l'obra de Lutyens, amb sòlides finestres emmarcades en roure en parets de pedra baixa i teulades en pissarra de pedra, creant un menjador. zona que s’obre al jardí.

Franklin va assenyalar l'entorn del recinte, junt amb Rupert Golby, amb diferents 'habitacions del jardí' formades per paviments de pedra i tanca de roure, una loggia de roure i una funció d'aigua en eix amb la sala d'esmorzars.

Golby té un seguiment ampli i lleial a Cotswolds i assessora sobre els jardins de Daylesford. Es va formar a Kew, però també va exercir aprenentatge amb Rosemary Verey, donya del jardí de camp de Cotswold. La seva plantació està destinada a crear un ambient artístic i suau a l’entorn de la casa, que subratlla la intimitat de la parcel·la, així com el seu entorn rural del poble i les vistes del paisatge.

El senyor Franklin ha adaptat subtilment una modesta casa d'estiu dels anys 1990 a l'est de la casa, amb un sostre de teula i una llanterna de llum. Serveix com una sala o estudi independent de la biblioteca, orientada a la cuina a tot el jardí i ofereix un lloc on treballar o llegir.

Elegant senzillesa: la nova escala voladissa amb rebaixada de forja, part de la remodelació i ampliació que va tenir lloc entre el 2014 i el 2018. Crèdit: Paul Highnam / Country Life Library

La creació de la nova incorporació de dos plantes va requerir una interessant idea del pla proposat per allotjar una nova escala, fet amb una gran elegància. En efecte, forma una torre d’escala semicircular calibrada amb cura per tal d’encaixar-se només a la pendent de la teulada al nord i a l’oest, amb passarel·les d’escala cantilevada de pedra realitzades per Jeremy Wells de Wells Masonry Solutions, a prop de Cheltenham, que també proporcionava la canteria externa vestida (excepte els quoins).

L’escala corba s’emmarca en un elegant balustre de ferro, gairebé italià per la seva senzillesa (Fig 3). La delicada fusteria la va fer el ferrer local de 91 anys, Fred Harriss, que treballava amb el seu fill Martin, que també va ser responsable de tots els accessoris de la porta de ferro de tota la casa.

Un vestíbul cada dia al costat nord condueix cap a la cuina i el menjador cap a l'est i cap al saló, cap al sud. La ubicació de l’escala significa que l’aproximació a la suite del dormitori principal es realitza a través d’un saló de dimensions còmodes que fa d’aquesta última part de la vida ordinària de la casa, en lloc d’una sala a part.

Estudi interior. © Paul Highnam / Country Picture Picture Library

El nou saló gaudeix de bona llum del vespre i les finestres amb pedres de pedra ‘fortes’ dominen les seves parets sud i oest. Les parets estan revestides amb un gran caràcter del segle XVIII, amb una xemeneia en pedra moldejada en perfecció dissenyada pel senyor Franklin, amb la cadira o la barana de dado una referència al detall del final del segle XVII que s'atura a les cantonades i els arquitraus. variació subtil en detalls més familiars.

El taulell i l'envoltant de foc de pedra van ser realitzats i instal·lats per l'artesà Gloucester Stephen Bate de Vinycomb Bate, que treballava amb Barguss Construction. La decoració interior va ser realitzada per John McCall i el color del saló, Farrow & Ball's Breakfast Room Green, es fa ressò del color del jardí vist per les finestres al sud. Crea el context perfecte per a la colecció fina dels propietaris de pintures britàniques modernes.

El dormitori principal, situat damunt del saló, és un homenatge notable a l'arquitectura tradicional, amb el marc de sostre de coll de forrellat d'arc obert, els purlins recolzats a les parets exteriors. El treball sòlid i robust de roure és de Shield Wood-Kinging, de Kingham, que també va subministrar els armaris encastats i els seients de la finestra de roure en aquesta habitació i en altres llocs.

Elevació sud vista des de la pèrgola. © Paul Highnam / Country Picture Picture Library

Transforma enormement l'allotjament de la casa, amb meravelloses vistes sobre el poble i el més enllà, emmarcat a través de marcs de finestres de pedra i vidrieres de plom oberts a mà. Els marcs de finestra en decadència de la part antiga de la casa van ser substituïts per llums de plom en substancials marcs de roure modelat de roure doble ovo del segle XVII.

Es tracta d’una casa suaument tradicional, però autoconscient, que reflecteix deliberadament l’especial qualitat del paisatge, el paisatge i el caràcter arquitectònic del seu poble.

El poble va formar part de la propietat Hatherop, propietat de la família Bazley des de la dècada de 1860, però les cases i les granges que van quedar en propietat directa de la família a la mort de Sir Thomas Bazley van ser venudes a l'Ernest Cook Trust el 2002. una solució feliç, ja que la confiança és àmpliament considerada com un patró model i conserva activament el caràcter del poble i recolza la seva vida i les seves institucions; el terreny principalment es conrea majoritàriament orgànicament en estoc i ús cultivable.

La sala d'estar. © Paul Highnam / Country Picture Picture Library

Finalitzat el 2018, 49, Eastleach és un model d’exercici col·laboratiu entre arquitectes, clients, constructors i especialistes artesanals per produir una casa subtil i maca. Els esforços dels clients han estat crear alguna cosa per ells mateixos, que també contribueix al caràcter del poble i que, al seu torn, està empeltat al paisatge.

En l'esperit Cotswolds Arts-and-Crafts, les aportacions de Robert Franklin i Barguss Construction es troben degudament gravades perquè els seus noms es tallen en una pedra a la cantonada nord-oest de la casa, amb les inicials dels seus clients en forma de diamant i pedra datada protegida per motlle caputxa a sobre. Els futurs transeünts seran conscients que es tractava d’una gamma dissenyada per arquitectes, construïda per artesans locals i feta per a perdurar.


Categoria:
Llista del dia de la mare del tot inessencial: creuar l’Ouse, te amb la reina Titània i un massatge per a les futures mares entre nosaltres
Una casa a l’illa del Tàmesi dotada a Lord Nelson, amb una piscina climatitzada i un amarratge de 90 metres