Principal arquitecturaDuck End House, Oxfordshire: Per què aquesta casa del segle XVII és una obra d'art en si mateixa

Duck End House, Oxfordshire: Per què aquesta casa del segle XVII és una obra d'art en si mateixa

Crèdit: © Hugo Rittson Thomas / Country Life Picture Library

Jeremy Musson és una casa compacta dels anys 1620 situada en un entorn rural a prop dels Rollrights. Fotografies d’Hugo Rittson Thomas.

Duck End House es troba a prop de Chipping Norton and the Rollrights, en un paisatge situat a l'extrem d'Oxfordshire de Cotswolds, que té una atmosfera antiga i poètica. Hi ha moltes evidències sobre aquesta antiguitat: els propers Rollright Stones formen part d’una sèrie de monuments megalítics que es remunten a l’època neolítica primerenca (uns 3.800bc - 3.500bc) i es creu que el nom del poble proper de Hook Norton es dedueix. de les terres de conreu de la tribu Hoccanere. També es poden trobar moltes masies i cases pairals construïdes en pedra en parròquies sorprenentment remotes, amagades per la diferent topografia i arbres locals.

A Domesday hi havia tres títols senyorials en aquesta zona i el nom prosaicament "Duck End" formava una d'aquestes cases senyorials, tal com suggereix la presència del colomar de pedra que possiblement és del segle XVI. Tanmateix, la bonica casa de pedra, amb el sostre de teula de pedra, data del començament del segle XVII. De fet, Duck End House, que es troba en posició vertical i assertiva en el paisatge inclinat, és un exemple molt rar i poc alterat de les cases gentils més petites del segle XVI i principis del XVII en aquesta zona. Aquestes cases tendien a ser remodelades i ampliades o substituïdes per cases més grans, ja que les famílies creixien en riquesa i prestigi.

La casa és una mica enganyosa. Des de la part frontal es diu una gran masia de dos pisos i les golfes, amb cinc finestres d'emmotllament disposades simètricament, emmarcades amb motlles de goteig al voltant de la porta central chanfreda. Tres minúsculs dormitoris anuncien la planta del garrett i afegeixen la simetria general de la composició. Des del costat del jardí, però, el constructor de cases va aprofitar el talús. En aquest costat, puja per tres pisos com una torre. Aquesta elevació és bisectada per una torreta de pedra que es projecta en posició central.

Amb un quadre ben escollit que reflecteix l'experiència dels motlles en el món de l'art, el saló ocupa tota l'amplada del primer pis. Els retrats inclouen un membre de la família Cope, que era propietari de la casa i va lluitar com a realista a la Guerra Civil. © Hugo Rittson Thomas / Country Life Library Library

Tot i que petit per a una casa pairal, Duck End, però, està perfectament format i té una dignitat arquitectònica essencial i inconfusible que parla d’una certa confiança social per part del seu primer constructor. Alguns dels graners originals es troben a sota de la casa i just al damunt hi ha el colom senzill, fort i no recuperat (i alguns posteriors tradicionals graners de pedra). A l’interior, la casa s’aixeca des d’un saló, amb fogons als dos extrems (presumptament, abans eren dues habitacions), a través de la torre de l’escala, fins als nivells senzillament previstos del primer pis i del mantell. La mateixa escala condueix fins al nivell del soterrani, que devia ser la cuina i els serveis històrics.

Duck End House és el refugi nacional de l'expert en art Philip Mold i la seva dona Catherine, amb qui dirigeix ​​la galeria Philip Mold & Company. Al llarg dels anys, han reparat i restaurat amb cura l’edifici i han adaptat sensiblement els antics edificis agrícoles per oferir habitacions auxiliars útils, un estudi ben il·luminat i un menjador formal amb meravelloses vistes. Totes proporcionen espai per penjar més imatges. Els motlles també han ampliat el jardí adossat al voltant de la casa, basant-se en un patró establert a finals dels anys quaranta, van tornar a crear un petit llac i van convertir els camps circumdants en un extens prat de flors silvestres.

La compra dels motlles de la casa fou serendípita. La Sra. Mold va veure Duck End House en una revista i, després d’haver acceptat que es tractava del tipus de propietat que volien, els Molds també van descobrir que estava a punt de reaparèixer al mercat. La compra següent ha resultat un resultat feliç tant per als motlles com per a la pròpia casa. "D'algunes maneres, comprar una casa és anàloga a la de comprar un vell mestre", assegura Mold. "Voleu una cosa que us parli que també sigui autèntica, característica i bonica.

La caiguda del terreny sobre el qual s’estableix Duck End House significa que llegeix de tres pisos, amb golfes, a tres cares. © Hugo Rittson Thomas / Country Life Library Library

Aquesta casa i un entorn van lliurar aquests requisits ". L’experiència de restauració d’obres d’art del senyor Mould també ha influït en l’aproximació a la restauració de la casa: “Igual que amb una imatge antiga, abans de fer res, heu d’intentar establir la procedència”.

La investigadora Carol Dingle va proporcionar als motlles molta informació valuosa sobre la casa, establint tots els propietaris des del segle XVII, cosa que va contribuir a donar una sensació de la història, important abans que s’iniciés una restauració important. La senyoreta Dingle també va ajudar a establir que aquesta propietat era de fet una de les tres cases senyorials que es trobaven al poble a Domesday. Tanmateix, no es va trobar cap referència sobre un edifici del jaciment fins al 1618, quan era propietat d'un Alexander Wheeler, i es va descobrir, per casualitat, una pedra datada del 1628 (tallada en una pedra de foc, molt amagada) a la cuina. . Sembla probable que data la casa tal com la veiem ara.

El 1628, Duck End House era propietat d'una Anne Cope, vídua d'un ric baronet purità, Sir Anthony Cope (d.1614), diputat per Banbury i Oxfordshire. Probablement podem suposar que la casa compacta, però ben planificada, va ser dissenyada i construïda com a caseta de seguretat per a la vídua Lady Cope. Sens dubte hauria estat eminentment adequat per a l’habitatge de la vídua, amb una planta baixa enlairada i dues bones habitacions al primer pis per a la seva pròpia ocupació. Els servents podrien haver habitat a la planta baixa i el nivell inferior de la planta baixa.

L'agradable portal simètric d'entrada, al contrari, apareix com un edifici de dos pisos amb un conjunt de mantells a sobre. © Hugo Rittson Thomas / Country Life Library Library

Lady Cope (filla de Sir William Paston de Norfolk), havia estat casada prèviament amb un membre de la família de l'Estrange de Hunstanton abans del matrimoni amb Sir Anthony, ell mateix vidu. Ella o el seu predecessor - la inscripció és ambigua - es mostra en efígie a la tomba de Sir Anthony a l’Església de Hanwell, a l’ombra del castell que era la seva seu. L’escultura ha estat malmesa amb el pas del temps, cosa que fa que es pugui obviar un detall molt curiós de la mateixa: en lloc de la seva mà esquerra hi ha un ornament com el rollo d’un violí. Aquest detall s’ha de treure de la vida i hem de suposar que només tenia una mà. Sir Anthony i Lady Cope no van tenir fills, però els seus fillastres per matrimonis anteriors finalment es van casar, en la línia de la qual descendia la finca.

Tal com succeïa sovint amb cases pairals i cases senyorials més velles, durant el segle XVIII, Duck End House va deixar de ser una residència gentil. Al segle XIX es va construir una casa nova i més gran a la petita propietat. La casa dels anys 1620 es convertí aleshores en una finca d’arrendataris modest, la llar i el lloc de treball dels treballadors de pagès, els pagesos més petits i les seves famílies extenses. Es van gastar pocs diners als edificis, cosa que significa que els ossos originals de l'arquitectura gairebé no es van canviar.

El darrer llogater registrat, a principis del segle XX, era un carter anomenat Reginald Tanner, que encara utilitzava tots els graners i estables associats. Passat el seu temps, la casa va quedar buida i va quedar abandonada cada cop més fins que hi va haver autèntics temors de la seva demolició. La salvació per a aquests "naufragis" pintorescos, sovint, provenia de fora de la comunitat agrícola tradicional i, a finals dels anys quaranta, la casa va ser adquirida per una família anomenada Landon, sobre la qual se sap molt poc. Sembla ser que eren personatges sensibles i artístics, però van realitzar una reparació exemplar de la casa, en l’esperit Arts-and-Crafts i “SPAB”, preservant el que podien, utilitzant constructors locals i esforçant-se per mantenir el caràcter de l’edifici a més d’introduir algunes adaptacions acurades per fer-lo habitable.

Finestres de pedra lluminosa, amb algunes de la col·lecció de ceràmica i ceràmica de Catherine Mould. © Hugo Rittson Thomas / Country Life Library Library

La casa va ser venuda posteriorment a la novel·lista Penelope Lively, el marit de la qual Jack va ser acadèmic a la Universitat de Warwick. La Sra. Lively va tenir un estudi a la planta baixa (que ara forma part de la cuina principal). Aquí va escriure la notable i àmplia novel·la Lluna tigre que va guanyar el premi Booker el 1987, la finalització de la qual es va inspirar en la vista sobre la gespa del seu escriptori de l'estudi.

Els motlles van ser introduïts per l'arquitecte amb base a Oxfordshire, Robert Franklin, que ha treballat en molts edificis històrics de la regió i d'Oxford. Els va ajudar a explorar, i després a planificar, la restauració de la casa, tant per revelar-ne la qualitat com per fer-la funcionar per a una vida moderna amb alteracions sensibles. Mentrestant, un antiquari local va convertir algunes de les poques taules de roure originals del segle XVII restants, però molt malmeses, en seients de finestres de la casa, conservant així un element important dins de l'edifici. Symm & Co d'Oxford va realitzar les obres de pedra i altres reparacions.

Quan van començar a moblar la casa, els motlles van començar a comprar principalment peces de roure del segle XVII, però van començar a sentir que intentar ser massa pures podria ser un problema. Mold es refereix a la necessitat d'un "idealisme temperat". Hi van afegir mobles de cuir francesos i sofàs entapissats per obtenir més comoditat.

Un dormitori al primer pis amb llit de quatre cartells. © Hugo Rittson Thomas / Country Life Library Library

Com era d'esperar, hi ha diversos retrats escollits amb cura, entre ells un retrat d'un membre de la família Cope que va lluitar pel rei a la Guerra Civil. També hi ha un petit retrat atribuït a Cornelius Johnson, un quadre d'estudi de Lely, i diverses pintures britàniques del segle XX d'artistes, com Cedric Morris i Gilbert Spencer. La Sra. Mold ha afegit ceràmica i ceràmica d’estudi, gran part de les quals s’ha recollit localment.

La nova fenestració d’estil gòtic, que revela belles vistes, ha ajudat a transformar aquest edifici en un elegant menjador d’estiu. © Hugo Rittson Thomas / Country Life Library Library

Duck End House se sent, de moltes maneres, com si fa temps que ho és com avui. Tot i així, tan sovint, aquest efecte només s'ha aconseguit amb molta cura, judici i pensament. L’experiència del senyor Mould en el món de l’art va donar a conèixer la seva aproximació a l’edifici: “Igual que restaurar un retrat jacobí, el primer que heu de fer és eliminar detalls moderns i tornar a la seva integritat històrica; encara que trobeu dany. " Com en restaurar un retrat, l’essència aquí a Duck End House és el retorn a l’original de la dècada de 1620 sense enganys, tot llegit i lleuger, i per tant també humà i càlid.

Frances Lincoln 'Les cases secretes dels cotswolds', de Jeremy Musson, amb fotografies d'Hugo Rittson Thomas, és publicada per Frances Lincoln a £ 20


Categoria:
Els forats de reg més grans d’Àfrica: les 10 millors tines amb vista
Per què renovem la nostra història amorosa amb els banys tradicionals