Principal interiorsUna cuina de primer grau, transformada de forma simpàtica amb un toc de drama i un vol de luxe

Una cuina de primer grau, transformada de forma simpàtica amb un toc de drama i un vol de luxe

Crèdit: Nick Smith Photography

Amelia Thorpe es troba en una imatge de cuina a la casa de camp, a l'Aynhoe Park amb un toc de teatre. Fotografia de Nick Smith.

La restauració del parc Aynhoe del segle XVII, Northamptonshire, ha estat una tasca monumental per al seu propietari James Perkins, que va comprar la bonica casa catalogada al grau I a prop de Banbury el 2004. Remodelada per Sir John Soane el 1798, la casa necessitava cura tendre i amorosa, després d’haver estat dividits en pisos als anys seixanta. El seu objectiu era convertir la casa en una casa familiar per compartir amb la seva dona, Sophie i els seus fills, així com un lloc per a esdeveniments.

Després de completar multitud de projectes, com la renovació dels 41 dormitoris i la instal·lació d’una piscina, va poder dirigir l’atenció cap a la cuina, encara en la seva posició original a l’ala oest de la casa. Li interessava “combinar la tecnologia amb el teatre” i descobrir una sensació d’època.

"Quan vaig comprar Aynhoe, gran part del personatge de la casa estava amagat", afirma. Va dir que, a sota del modern parquet i el terra de la cuina de formigó, podria tenir la sort de descobrir les pedres originals.

“Va ser un goig trobar-los. Algú s’havia emportat un trineu als que hi havia al voltant dels vores on hi havia els radiadors, que era més aviat tràgic, però, com algú que gaudeix molt de restaurar aquests llocs, he pogut substituir-los i el terra sembla de nou. Estic molt xafada.

Va demanar a l'amiga i a la dissenyadora principal McComiron i Companyia, Naomi Peters, que visquessin una nova cuina. "El meu resum va ser dissenyar mobles que fossin tradicionals i simpàtics amb l'edat de la casa, però amb un toc modern", explica. "Era servir com a cuina familiar i servir per a sopars i esmorzars quan la casa s'utilitza per a esdeveniments."

La seva solució era dissenyar mobles amb un enfocament autònom i no totalment equipat. Els armaris alts amb prestatgeries obertes formen el punt focal de la paret posterior, completats amb un frontó inspirat en els detalls arquitectònics de Soane a l’exterior de la casa i pintats amb la cresta d’Aynhoe. "Aquesta peça fa uns 13 metres d'altura i està dissenyada per adaptar-se a la gran escala de la sala", explica Naomi.

En lloc de crear una cuina típica, Naomi va dissenyar una taula de forner, típica de les cases de la casa victoriana. Incorpora l’aigüera, les aixetes, un calaix del rentaplats i dos calaixos d’escalfament, amb una placa d’inducció oculta sota un bloc de tall de noguera “flotant”. Tots els electrodomèstics estan ocults, inclosos els forns de l’armari alt que compta amb portes de l’armari que es llisquen a les butxaques, de manera que no s’estan fent de la manera d’utilitzar la cuina.

L’equipament és de Sub-Zero Wolf i inclou un forn de vapor i un calaix de buit per a la cuina sub vide. Va ser escollit, diu James, per la seva tecnologia innovadora i la seva durabilitat semi-professional.

Les prestatgeries amb vieires del tallador estan inspirades en les pintures d’una cuina d’època victoriana i pintades a Tarlatan per Paint & Paper Library per introduir una suau calidesa. També complementa les parets de maó exposades i el paviment de pedra.

"Hem escollit una peça diferent per accentuar la seva individualitat", diu Naomi dels tocadors pintats, de roure de color fosc que s'utilitzava per als mobles alts i un revestiment de bronze líquid aplicat a la taula del forner. "L'acabat de metall té una sensació moderna i bonic subtil i va ser escollit per accentuar el sentit del drama que James volia."

La taula del forn té un pràctic taulell de treball de pissarra i poms de bronze contemporanis. La bateria de cuina disposa d’il·luminació integrada i està dissenyada per evitar que la sala de 17 metres d’altura se senti cavernosa. "Crea una sensació de baixar l'alçada del sostre i fer que l'espai se senti acollidor", explica.

S'utilitza una gamma antiga com a foc obert. Es creu que les cambres darrere de portes de fusta, altes a la paret, es van utilitzar originalment per guarir la carn. Potser el toc més dramàtic és un biplà de 111 quilòmetres sobrevolant la taula del menjador. "M'encanta el teatre del que puc fer en una casa gran", diu James.

Per obtenir més informació sobre McCarron i Companyia, visiteu www.mccarronandco.com.


Categoria:
Mawarden Court, Wiltshire: Humil, però apte per a un senyor
Receptes senzilles de dinar de temporada