Principal arquitecturaDe quina manera l’arquitecta Sandra Coppin va actualitzar amb simpatia una casa moderna a Wiltshire

De quina manera l’arquitecta Sandra Coppin va actualitzar amb simpatia una casa moderna a Wiltshire

Crèdit: Dylan Thomas

"Cada element serveix per a un propòsit", diu Sandra Coppin, de la propietat Moderna que va actualitzar per a la seva pròpia llar, que va presentar material al llarg del camí de manera que res es va malgastar.

Sandra Coppin vivia a Highhold II de Berthold Lubetkin, una obra famosa del moviment modern, però amb una família de dues filles, ella i el seu marit, Nico, van sentir que era un petit pis a Highgate, N6, però progressivament arquitectònicament per a la La dècada de 1930, estava bastant estirada els caps de setmana.

La possibilitat d’obrir un lloc web d’immobles els va enviar a Wiltshire, on hi havia al mercat una casa moderna, que necessitava amor i cura.

Aquesta va ser la Ansty Plum House, construïda per a Roger Rigby i la seva dona, Patricia, el 1964.

Es troba al costat d'un fort banc, a la part posterior de la qual hi ha una antiga pista i una fusta; al davant, darrere d’altres arbres, hi ha la petita església del poble i un edifici del segle XVI conegut com The Commandery, una referència als cavallers Hospitaller que posseïen la casa pairal a l’edat mitjana.

Rigby treballava per a Arup, Rigby va estar adaptat a l'enginyeria i al disseny, tot i que no era ni un enginyer ni un dissenyador.

Per a un arquitecte, es va dirigir al seu amic i company Sir Philip Dowson. Dowson va veure que el lloc necessitava un mur de contenció; per sobre d’aquest, va inclinar un sol quadrat pla de sostre, recolzat sobre una estructura de fusta. Les façanes principals de la casa estan totalment revestides de vidre.

La casa va ser realitzada per un arquitecte menor a l'oficina d'Arup: David Levitt (més tard de Levitt Bernstein), conegut pel Centre Brunswick de Bloomsbury. Les restriccions d’edificació i un pressupost reduït van significar que el disseny es va tornar a l’essencial. "Cada element serveix per a un propòsit", diu Sandra, tocant un dels pals de fusta que recolza el sostre.

L’economia rigorosa de la construcció crea una estètica pròpia, que té un atractiu encara més gran en el malbaratador segle XXI.

La casa va ser aviat acabada, però va continuar evolucionant, i va implicar la imaginació dels amics de Rigbys Peter i Alison Smithson, arquitectes de l'edifici The Economist al carrer St James, SW1, que tenien una casa a prop. Entre altres millores, Peter va dissenyar un camí que puja suaument i una rampa, que es doblen sobre ells mateixos, tant per alleujar el desnivell com per augmentar l'extensió aparent d'una parcel·la que només és d'un terç d'una acre.

Amb prou feines es va considerar l’aïllament en una època anterior a la crisi energètica dels anys setanta. Tot i que els Coppins van voler mantenir al mínim les seves intervencions, les visites en freds dies d’hivern els van convèncer per instal·lar calefacció. Es va ocupar el pis de la planta baixa de la planta baixa, tant de la sala d'estar com de la cuina, amb calefacció en sòls procedent d'una bomba de calor de font d'aire i, amb l'esperit de la senzillesa original, amb lloses de formigó, formades a terra. superfície llisa. Es va realitzar una petita ampliació a l'estudi independent.

Una de les regles de la casa és que s’hagi de repoblar tot, sempre que sigui possible, de manera que el zinc que es va treure del sostre en decadència, va reaparèixer com a taps de taula, recolzats en mènsules industrials. El resultat és un treball de reverència, amor i enginy, que la seva bellesa de sobres és un antídot al consumisme i a l’excés.

Per obtenir més informació sobre Coppin Dockray Architects, visiteu www.coppindockray.co.uk


Categoria:
Preguntes curioses: com es va anar Notting Hill des d’un caseriu rural per anar-se’n cap a l’entorn més preuat de Londres?
Com vestir una propietat per llogar ràpidament i al millor preu possible