Principal arquitecturaCasa Osborne: escapada italiana de Victoria i Albert a l'illa de Wight

Casa Osborne: escapada italiana de Victoria i Albert a l'illa de Wight

El pavelló independent del sud-est. A sobre s’aixeca una de les dues torres d’observació. Fotografia publicada al número 22.05.2019 de Crèdit CLF: Paul Highnam / Country Life Pictur

La recerca de la privadesa i la pau va animar la reina Victòria i el príncep Albert a crear una vila marítima italiana. Ofereix una visió inigualable de la seva vida domèstica i dels seus interessos privats, segons explica John Goodall.

El 25 de març de 1845, la reina Victòria va escriure al seu oncle Leopold, rei dels belgues: "Estarà segur que estarà encantat de sentir que hem aconseguit comprar Osborne a l'illa de Wight ... Em sembla tan agradable i agradable. un lloc propi, tranquil i retirat. '

La compra era quelcom de somni complert: casat cinc anys abans amb una família en creixement, la reina i el príncep Albert havien estat desitjosos de trobar un lloc on poder escapar de l’atenció pública, les pressions de la vida oficial i l’atmosfera malsana de Londres. .

La sala de billar, que obre el saló a través d’una pantalla de columnes. La reina Victòria de vegades jugava al billar després de dinar.

La recerca d’un retir d’un país privat s’havia iniciat l’octubre de 1843 i la parella reial va visitar Osborne per primera vegada l’any següent. La reina Victòria ja coneixia lleugerament l’illa de Wight i, el 1833, havia passat gairebé dos mesos a la veïna finca del castell de Norris, una casa de Regència de James Wyatt, situada magníficament al damunt del Solent (avui, en un estat decepció desordenant).

En aquest moment, l’illa estava canviant molt ràpidament. La connexió amb la part continental va començar a ser servida pels vapors de pàdel des de la dècada de 1820 i, el 1840, es va acabar la línia de ferrocarril entre Southampton i Londres. Com a resultat, a la dècada de 1840, l’illa de Wight es trobava a les quatre hores de viatge de la capital. A més, va oferir un bell paisatge, per no parlar dels plaers de banyar-se i navegar amb la mar.

En una nota datada el 21 d’octubre de 1844, el príncep Albert va extreure l’entorn de la propietat, la privacitat de la finca, la seva connexió amb el mar i la seva accessibilitat tant de Windsor com de Londres, així com de la qualitat de l’aire (que també era aprovat pel metge de la reina). El mal estat de la finca li va presentar, a més, la possibilitat d’un projecte de millora.

Inicialment, almenys, no hi havia cap intenció de transformar la casa existent dels anys 1770 al solar. El príncep Albert ho va descriure com a càlid, petit i còmode, però requeria “només l’addició d’unes quantes habitacions perquè sigui una residència molt adequada i còmoda per a la reina i els nens i part de la suite”.

La compra s'havia de realitzar amb diners de la Comissió Privada; en aquest cas, es van estalviar efectivament fons privats mitjançant les reformes del príncep Albert a la Casa Reial.

Per ajudar a planificar els canvis arquitectònics modestos que es pretenien, es va sol·licitar al fiable i experimentat constructor londinenc Thomas Cubitt que inspeccionés la propietat.

El Gran Corredor. L’ús domèstic de Grüner de les rajoles de Minton va ser una novetat influent. Imatge publicada al número 22.05.2019 de CLF

Cubitt va advertir immediatament que una casa nova era essencial i costaria menys a llarg termini que la mera reparació. El maig de 1845, per tant, immediatament després de la compra de la propietat per un preu de negociació de 28.000 £ (Balmoral, que van comprar el 1852 amb diners que va imposar a la reina un admirador desconegut, va costar 31.500 £), va discutir els plans de futur de la casa amb el príncep Albert.

En aquest moment, es podria haver nomenat un arquitecte per al projecte. Tanmateix, treballant amb un constructor, el príncep Albert va veure el potencial per realitzar el projecte ell mateix. Hauria d'haver ajudat a que a la reina Victòria també li agradés Cubitt, "de qui", va dir, "un home millor i amable que mai va respirar". El resultat acumulat de la discussió de Cubitt amb el príncep Albert va ser una reconstrucció progressiva després de les primeres reparacions.

Tota la família va venir a Osborne per primera vegada a la primavera de 1845. Escrivint a Lord Melbourne, la reina va entusiasmar:

"És impossible imaginar un lloc més bonic ... tenim una platja amb encant per nosaltres mateixos. El mar era tan blau i tranquil que el príncep va dir que era com Nàpols. I llavors podem caminar per qualsevol part de nosaltres mateixos sense ser seguits i mobilitzats. ”

La cabana suïssa

Els treballs per al primer element de la nova casa, el Pavelló, van començar més tard aquell estiu. La seva pedra fonamental es va posar el 23 de juny de 1845, quan la reina i el príncep Albert van descendir a les trinxeres de l'edifici amb els seus dos fills majors i van dipositar una caixa de vidre de monedes i una inscripció. L'edifici va ser contractat per un cost de 15.000 £.

En termes de planificació, el Pavelló s’assembla en bona mesura a una casa de ciutat autònoma del tipus que Cubitt estava construint a Londres. Per protegir-se del foc, els sòls eren d’arcs de maó recolzats en les bigues de ferro i les parets de maó es mantenien juntes amb ferro.

Les sales d’entreteniment principals s’embolcallen al voltant d’una sala d’escales central i s’interconnecten d’una manera potser inspirada en un exemple alemany: el menjador es dirigeix ​​directament a un saló i a una sala de billar més enllà. Les dues últimes habitacions estan ordenades en angle recte entre si i es divideixen en una pantalla de columnes i una cortina en lloc d’una paret.

El menjador. Els retrats familiars del menjador inclouen una còpia de la pintura de Winterhalter de 1846 de Victoria i Albert i els seus fills.

S'ha suggerit que aquest insòlit arranjament permetia als cortesans i a la Família Reial relaxar-se en el mateix espai sense veure's. La reina Victòria va aprendre finalment a jugar al billar i es va jugar als jocs després de dinar amb altres dones de la llar.

Al pis de dalt, Albert i Victoria tenien els seus apartaments privats, amb un dormitori i una suite associada per a cadascun d’ells. Entre els dos conjunts d’habitacions hi havia la Sala de la Reina, un saló privat amb una gran finestra i un balcó per als quals es podia retirar la parella. A la planta superior hi havia el viver i les habitacions associades.

Potser el més sorprenent del pavelló va ser el seu estil. Es podria esperar que la família reial encarregés un edifici gòtic similar al castell de Norris; era un idiom que s’entenia per celebrar l’autoritat i la legitimitat de la monarquia britànica. La reina, a més, era una entusiasta de les novel·les de Walter Scott i ella i el seu marit havien aparegut a una celebrada bola de vestits el 1842 vestits respectivament de la reina Philippa d'Hainault i d'Edouard III.

Casa des de la terrassa del pavelló.

De fet, el nou edifici es va construir amb la forma d'un palau renaixentista italià. Aquest estil, introduït per primera vegada a Londres el 1828 per The Travellers Club (Country Life, 20 de febrer de 2019), guanyava àmplia moneda a la dècada de 1830 i ja havia estat adoptat per Cubitt en algunes de les seves cases londinenques (que Albert coneixia).

Tenia la virtut de ser políticament ambiós (si es tractava d’alguna cosa, estava associada a la política de Whig; el gòtic tenia tones) i relativament barat, una consideració tenint en compte que Osborne era una empresa privada. Al príncep Albert, però, aquest estil tenia un atractiu addicional evident: estava fascinat pel renaixement italià, al qual se li havia introduït tant pels viatges com per l’obra dels nazarenos, un cercle de pintors romàntics que van ser pioners en la revifalla de la pintura al fresc (que el Príncep també va defensar en el seu paper de president de la Comissió de Belles Arts).

La sala d’estar privada de la reina Victòria, amb escriptoris per a ella mateixa i el príncep Albert.

No és casual, doncs, que no només va penjar el dormitori d'Osborne amb una notable col·lecció de pintures renaixentistes, sinó que també va encarregar un fresc de William Dyce al capdavant de l'escala del viver del Pavelló.

Com a resultat directe d’aquests interessos, el 1841, el príncep Albert fou introduït a Ludwig Grüner, un conegut erudit de l’art italià que s’establí a Anglaterra i produí, des del 1844, una sèrie de volums il·lustrats d’alta qualitat sobre el. tema amb el seu amic, l’editor John Murray.

El 1845, Grüner va ser nomenat primer i únic assessor assalariat en art de la casa real, assessorant sobre l'arquitectura i la decoració interior d'Osborne.

La família reial es va traslladar al pavelló el 15 de setembre de 1846. Lady Lyttelton va descriure l'experiència: "Tot a la casa és bastant nou, i el menjador semblava molt maco ... Després del sopar ens vam aixecar per beure la salut de la reina i el príncep com a casa. -campant. I després d'això, el príncep va dir de manera natural i senzilla, però seriosament, "Tenim un himne a Alemanya per a aquestes ocasions" ... Era sec i pintoresc, el de Luther, però tots percebem que ho sentia. Molt la millor part va ser ... Lucy Kerr (una de les donzelles d'honor) llançant una sabata vella després de la reina mentre va entrar per primera nit, sent una superstició escocesa. "

El vestíbul de l'escala principal ..

En aquest moment, ja s'havien plantejat plans detallats per aixecar les ales auxiliars de la casa. Aquests tenien com a objectiu acollir la llar, a més d'apartaments formals addicionals per a negocis estatals, com ara les cambres del Consell i del Públic. Va ser a la primera, el juny de 1857, que Albert va rebre el títol de príncep consort. Lligava aquestes ales amb el pavelló es trobava el Gran Corredor, una llarga galeria d’escultures

El treball va continuar a les ales fins al 1851, quan es va llançar una gran festa per a tots els treballadors implicats en el projecte.

Cubitt va deixar els interiors de la nova casa sense acabats ornamentals i l'actual decoració es va anar configurant gradualment sota la direcció de Grüner (fins que va tornar a la seva Dresde natal el 1856). La venda del pavelló de Brighton de George IV, de 1849, va recaptar 29.000 £ per al mobiliari d'Osborne (Country Life, 6 de març).

Gairebé des del moment que el príncep Albert va entrar en possessió d'Osborne, va desenvolupar activament la finca, inclosa la seva granja domèstica, Barton Manor. De la seva pròpia descripció, de fet, a Osborne era "parcialment forestal, en part constructor, en part agricultor i en part jardiner".

Detall de les rajoles de sòl emprades en un escot a la galeria d’escultures.

A més de les terrasses, escultures i parterres formals al voltant de la casa, el príncep va crear una piscina de mar per als nens i ornaments com Swiss Cottage i les miniatures Victoria Fort i Albert Barracks. Tots estaven destinats a avançar en l’educació dels nens.

Al llarg de la dècada de 1850, Osborne va ser l'escenari per a una vida familiar relaxada i feliç, però tot va canviar amb la mort del príncep Albert el 1861. La reina es va retirar aquí en el seu dolor fins al març del 1862 i va establir una nova rutina de visites durant el Nadal i de la seva boda. aniversari. Les habitacions del príncep Albert es van conservar sense cap alteració.

No obstant això, durant les dècades posteriors, la pròpia casa va sofrir nombrosos canvis, el més important, la construcció d'una ala que contenia la sala Durbar el 1891, una espectacular sala de banquets indo-sarraïna. Bona part de la decoració va ser creada per l'artesà Bhai Ram Singh.

Osborne es va veure millorat a més per la instal·lació de telèfons el 1885 (quan aquest nou invent es va demostrar per primera vegada a la reina aquí el 1878, va comentar: "És més aviat feble i cal mantenir el tub més a prop de l'orella"). L'edifici també va ser electrificat i es va dotar d'un ascensor el 1893. No obstant això, quan la reina Victòria va morir a Osborne el gener de 1901, la casa va ser notablement poc canviada.

Eduardo VII va tenir poc ús per Osborne, passant temps en lloc a Sandringham a Norfolk. El 1902, una part de la casa de l'illa va ser convertida en residència convalescent per als oficials i aquesta institució va sobreviure com a residència d'avis fins al 2000. També es va crear un Royal Naval College als terrenys entre 1903 i 1921.

Les habitacions privades de Victoria van quedar tancades fins al 1954, quan la reina va donar permís perquè fossin accessibles al públic. Des de 1986, la propietat està administrada per Heri-tage anglès (i ara la caritat del mateix nom).

En col·laboració amb la Col·lecció Reial, s’ha treballat per restaurar la casa i el jardí. Gràcies a aquest treball, és possible apreciar l’interès i l’atractiu de la llar familiar que van crear Victoria i Albert per ells mateixos i els seus fills.

Per obtenir més informació i horaris d’obertura, visiteu www.english-heritage.org.uk. Agraïments: Michael Hall


Categoria:
Jason Goodwin: Com convertir un cérvol majestuós però desafortunat en un congelador ple de menjars
Una finca al costat de la badia de Montego, on podeu nedar amb cavalls i degustar herbes remeieres locals