Principal arquitecturaPitshill House: una restauració de 20 anys creada com una de les butaques més boniques del país a West Sussex

Pitshill House: una restauració de 20 anys creada com una de les butaques més boniques del país a West Sussex

Elevació sud del jardí a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per la Biblioteca de Picture Country Country Crèdit: Paul Highnam / Country Life Pictur
  • Primera història

Un important projecte de restauració ha donat vida a la casa Pitshill i els seus jardins del segle XVIII. El treball va suposar una reparació molt més que simple, com explica John Martin Robinson, amb la fotografia de Paul Highnam de la Country Life Picture Library.

La Pitshill House es troba en una posició espectacular a l'oest de Petworth, a West Sussex, amb vistes àmplies sobre un paisatge enjardinat cap al South Downs.

El parc es va crear a la dècada de 1830, convertint-se en un primer pla per als deliciosos paisatges. Va ser el tema d'un dels passatges morats de Ian Nairne a la sèrie "Buildings of England": "La situació és magnífica fins i tot per als voltants de Petworth; ja que té un lloc amb Belvedere amb orientació nord cap a Blackdown i sud cap a Downs. La vall al sud està molt bé enjardinada de forma del segle XVIII; de seguida queda sobresortit del superlatiu paisatge natural més enllà. "

Des del segle XVII hi ha una casa al lloc. En la seva forma actual, però, l'edifici és una creació frescament neoclàssica, amb una façana llisa de pedra Portland, que ha estat objecte d'un admirable programa de restauració de set anys de Charles Pearson. Això, però, va implicar molt més que renovació i reparació; també va exigir la subhasta substancial, la reconstrucció i la millora arquitectònica. El resultat és una casa de camp d’exemplar de tradició clàssica, que va rebre el premi del Grup Georgià el 2017.

Casa de la piscina a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per a la Biblioteca de Picture Country

Una sèrie de dissenyadors han participat en els treballs recents. Després que la propietat va ser adquirida pel senyor Pearson, va treballar com a arquitecte Christopher Smallwood, que ja havia treballat per a ell a Londres i Escòcia. Smallwood va ser responsable del concepte global fins al 2000, en particular, de la millora de la sala central per crear un espai esplèndid, la inserció d’una escala d’escala secundària i l’addició d’un sostre mansard amb dormitoris addicionals, així com una nou porxo dòric al front d’entrada de ponent.

Façana d’entrada a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per a la Country Picture Picture Library

Per a l'obra es van obtenir el consentiment i la planificació de la construcció de la llista, però el programa es va mantenir per negociacions llargues i traçades sobre una nova ruta per a un sender i una passarel·la a través de la finca i va ser només el 2010 que finalment es va iniciar aquest edifici. . En aquest moment, el Sr Smallwood s’havia retirat i el projecte el va assumir McLeod & Aitken, una empresa d’Aberdeenshire que també treballava a la propietat de Pearsons ’Dunecht.

A Edward Bulmer se li va recomanar treballar a l’interior per Charles March, (ara duc de Richmond), per al qual el senyor Bulmer havia treballat a Goodwood, i Giles Quarme & Associates van ser escollits arquitectes per a la nova volta de guix sobre l’escala principal.

Escala a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per la Country Picture Picture Library

Durant la fase final, Sandy Baxter, un experimentat constructor local, es va agafar juntament amb un equip d’artesans capdavanters, inclosos els maçons de Chichester Stoneworks (abans Catedral Works) i Stephen Pettifer de Coade Ltd; Stevensons de Norwich per a guixos; Hesp & Jones per a pintura i daurat; Jerry Rothman per a talla i ebenisteria; i AT Cronin per penjar finestres i tapissos.

Simon Johnson de Bath va assumir un jardí i un paisatge més ampli, que engloba un ha-ha reconstruït i repara en una caseta, així com una casa parterre i d'estiu. Els resultats precisament detallats deuen molt a la implicació del senyor Pearson en el pla i entenent que una estètica de tardor regència s’adaptava millor al personatge històric de la casa a mesura que havia evolucionat.

Casa de closques a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per a la Country Picture Picture Library

La casa del segle XVII, originalment anomenada Holmes, va ser obra d'un maçoner de Petworth i tenia gables i un porxo projectat de dos pisos, similar al supervivent Dean House situat a prop de Tillington. Està gravada en un dibuix de 1785 per SH Grimm, el topògraf antiguari suís que va gravar els edificis de Sussex.

La propietat va ser adquirida el 1760 per William Mitford, un cadet dels Northumberland Mitfords de Mitford. El seu fill William va heretar el 1777 i va reconstruir la casa com a seu del país, adquirint plans de John Soane.

L'esquema de Soane per afegir una nova gamma amb dues grans sales de recepció rectangulars (ara el saló i el menjador) que flanquejava una sala central per crear un nou front est es va dur a terme, tot i que l'execució va ser de John Upton, agrimensor de la finca Petworth, sota la direcció del propi Mitford, que tenia fama de ser arquitecte aficionat. L’obra es va acabar el 1800.

Sala d’entrada al sud de la Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per la Country Picture Picture Library

El nou front est principal està en pedra blanca de Portland i les altres elevacions estan tallades per combinar-se, amb una rusticació a la planta baixa.

El frontó central té branques de palmera de Coade que emmarquen un òcul i els balustres del parapet del terrat també són de pedra de Coade. El detall del frontó i els panells octogonals dentats a banda i banda de la finestra del primer pis mostren la mà personal de Mitford i el seu topògraf Upton, però el pla i les bones proporcions segueixen els dibuixos de Soane.

William Townley Mitford (1817-89) es va realitzar un treball més amb esperit grec a la dècada de 1830, moment en el qual es va traslladar l'entrada a l'oest i es va convertir en un bloc rectangular compacte. El parc dels voltants també estava enjardinat en aquell moment.

Vista del paisatge a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per la Country Picture Picture Library

La decoració amb delicades cornises clàssiques i xemeneies de marbre de les sales principals data en gran mesura d'aquesta fase de treball. El fill de William Townley, el col. William Kenyon Mitford (1857-1943), al seu torn, va afegir una ampliació d'una sala de billar al nord de la mateixa planta al final del segle XIX.

Després de la seva mort, la casa i el parc van ser venuts el 1959 per William Slade Mitford a Sir Colville Barclay, 14th Bt. D'acord amb el consens de la Segona Guerra de reduir i fer més manejables les cases, el nou propietari va enderrocar l'ala i la veranda de la sala de billar i va treure el pis de les golfes i va fer un sostre pla al lloc.

Malgrat aquesta il·luminació del teixit, la cantonada sud-est de la casa patia una subsidència creixent, ja que s'havia construït sobre un terreny maquillat. Gradualment, la casa es va deteriorar per falta de manteniment.

El 1997, va ser comprada pel senyor Pearson, que va planejar restaurar-la com a principal casa de camp. No preveia que passessin 20 anys per completar el projecte.

Elevació sud del jardí a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per la Country Picture Picture Library

Pearson és el segon fill del tercer vescomtat vescomtat i, després de la mort del seu pare, va heretar la gran propietat de Dunecht a Aberdeenshire; el seu germà gran, Michael, va heretar Cowdray a Sussex. Va vendre l’indeguda casa victoriana a Dunecht, restablint una antiga casa torre al seu lloc, però conservant tot el terreny, i va comprar Pitshill a West Sussex com a casa principal de camp.

Va portar alguns dels continguts de Dunecht al sud, sobretot els retrats georgians del menjador, i va crear una nova col·lecció especialment per a Pitshill: pintures relacionades amb el tema del paisatge arcàdic i els mobles regents apropiats.

Sala de dibuix a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per a la Biblioteca de Picture Country

La clau de l’interior ressuscitat és el vestíbul de l’escala central, de planta gairebé quadrada i que alça tota l’alçada de la casa. Havia estat espatllat a la dècada de 1950 quan va adquirir un sostre pla amb llum de sostre utilitària, més com un hivernacle que un elegant claraboi georgià. La nova cúpula de guix és un velari estriat de la derivació del panteó que emmarca un òcul central i presenta espigues amb àligues piranianes.

Un detall important ha estat la inserció del fris d’himne intermedi al voltant de les parets al nivell del primer pis, que ajuda a definir l’espai arquitectònic.

Tal com va decorar el senyor Bulmer, les parets del nivell de la planta baixa són marbres i la part superior està pintada de color verd neoclàssic, formant un fons adequat als grans paisatges clàssics d’Antonio Zucchi. Originalment es van pintar a la sala de Robert Adam, a Compton Verney, a Warwickshire, des d'on havien estat retirats i venuts a Amèrica abans de la Segona Guerra Mundial.

Estudi a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per a la Country Picture Picture Library

Adquirits per Pitshill, els seus magnífics marcs inspirats en Adam van ser dissenyats pel senyor Bulmer, tallat per Julian Stanley i daurat per Simon Cooper i Stanley. El Sr Bulmer va dissenyar les ulleres i els pelmets daurats al saló i al menjador; Allyson McDermott, amb el revestiment carmesí de fons de Dunecht.

El saló està pintat de color verd (aqua) i una densa penjada de nivells de paisatges clàssics s'adequa amb les vistes elisis des de les finestres. Les excel·lents llànties de vidre d’aquestes habitacions i el candelabre d’ormolu Colza amb tons de tulipes a la sala de l’escala recorden els excel·lents accessoris de llum Regency de Hancock & Rixon, portants del seu comerç, al castell de Windsor.

Tot i que està històricament informada, la decoració i el mobiliari són relaxats i còmodes perquè convé a una casa familiar. Això es fa especialment evident en una sèrie de dormitoris amb encant, inclosos els del nou terrat de la mansarda. Ells i l'elegant escala ovalada de la planta superior són nous dissenys.

Elevació sud del jardí

Les habitacions principals conserven la seva riquesa de detalls històrics, incloent cornises daurades d’estuc, xemeneies de marbre i el paviment empedrat de la sala de l’escala, conservat pel senyor Pettifer.

La restauració i el renaixement de la casa es veuen combinats amb la cura dedicada al paisatge dels voltants basada en una acurada investigació del senyor Johnson. Aquest treball ha restaurat les característiques històriques i ha afegit nous treballs apropiats, especialment el parterre est de cobert en caixa, amb noves estàtues de Coade i el pavelló de la piscina, que ajuda a arrelar l’important front est en el seu entorn. El casal de closques de Geòrgia, una rara supervivència, ha estat reparat i completat i torna a ser una característica notable de Pitshill.

El resultat de tot aquest treball minuciós, que és molt més que un projecte de conservació, ha estat convertir Pitshill en un dels llocs més bonics del país a West Sussex.

Menjador a Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam per a la Country Picture Picture Library


Categoria:
Una oportunitat de viure al costat de la reina, en una casa originalment construïda per a convidats reials
Un recorregut per Itàlia en un clàssic Alfa Romeo Spider, el clàssic cotxe dels anys 60 que promet el romanç i l'aventura