Principal interiorsUna 'casa de nines' de la vida real del segle XVII, que ha passat de ser embarcat i carregat de putrefacció per convertir-se en una imatge de perfecció

Una 'casa de nines' de la vida real del segle XVII, que ha passat de ser embarcat i carregat de putrefacció per convertir-se en una imatge de perfecció

Stedcombe House, Axmouth. Crèdit: estalvis
  • Primera història

La bona fortuna de què va gaudir un armador del segle XVII va impulsar la creació de la magnífica Stedcombe House, una casa de disseny de la casa de nines que s’ha restaurat impecablement i que ara busca un nou propietari, segons explica Penny Churchill.

El mercat immobiliari de la tardor ha estat animat amb el llançament d'una casa de camp de gran qualitat William and Mary, la casa Stedcombe, de primer nivell, a prop d'Axmouth.

Per a la venda a través de Knight Frank i Savills a un preu guia de 4, 5 milions de lliures, aquest edifici va ser construït al lloc d'una propietat anterior cremada per les forces realistes durant la Guerra Civil.

La casa principal ofereix un allotjament elegant de 8.039 metres quadrats, incloent tres sales de recepció principals, vuit dormitoris i cinc banys, amb dues sales de recepció, tres dormitoris i dos banys al pintoresc lògia de grau II, afegit el 1898.

El 1691, l'armador Richard Hallett, que amb el seu germà John va acumular una considerable fortuna de negocis entre Barbados i el pròsper port de Lyme Regis, va comprar la mansió i la casa de Stedcombe, a prop d'Axmouth, de Sir Walter Yonge.

No tenint fills, Hallett va deixar el gruix del seu patrimoni, inclòs Stedcombe, al fill menor del seu germà, Richard, a la seva mort el 1695. Segons la història de Lyson de Devonshire (1822), Richard va substituir la casa existent per l'actual. cap al 1697 '.

L’historiador arquitectònic Mark Girouard va escriure a Country Life el desembre de 1963, i va descriure la nova casa com a "poc gran". És l’arquitectura de la casa de les nines, amb pocs colors. El pla és un quadrat exacte: cada façana és de dos pisos i un soterrani ... Una característica comuna de les moltes cases d’aquest tipus és una cúpula de cúpula octogonal de fusta al terrat.

Però, a Stedcombe, el lloc és ocupat per un belvedere quadrat molt més substancial de maó i pedra, incorporant les xemeneies. És aquesta característica que fa que la casa fora de la categoria d'una altra casa agradable del final del segle XVII i li confereixi un caràcter individual i entranyable ".

Els Halletts van ser propietaris de la propietat Stedcombe fins al 1889, quan el doctor Samuel Sanders Stephens va comprar la casa i la seva propietat. (Sospitem que la història de la seva connexió amb la tinta de Stephens i la compra de la casa perquè semblava que una ampolla de tinta és apocrifa.)

Després de la Segona Guerra Mundial, els propietaris van venir i van anar i la casa va caure en un estat de malestar gradual. Des de mitjan anys seixanta fins al 1988, quan Stedcombe va ser adquirida i, segons el seu llistat de l'Anglaterra Històrica, "restaurada a un nivell excepcionalment alt" pel consultor arquitectònic Kit Rae-Scott, la casa es va quedar buida i es va embarcar, plena de putrefacció seca. De fet, tan autèntica va ser la renovació que el llistat de la casa va ser actualitzat des del grau II * fins al grau I.

Tot i el terrible estat de l’edifici, els nous propietaris van decidir restaurar-lo el màxim possible al seu disseny original. Els panells de supervivència van ser eliminats i emmagatzemats a mesura que es tallava la fusta podrida. Afortunadament, tot i que humit, l’edifici s’havia mantingut estable gràcies a l’insòlit gruix de les seves parets de maó. Es van inserir bigues d’acer a les habitacions sud i est i també es van lligar les fustes del sostre amb l’acer.

Un primer descobriment va ser l’entrada principal oest perduda. L'eliminació del maldestre porxo victorià del costat est i la reincorporació de les finestres de gruix de barres gruixudes va arribar ben aviat al programa de reparació de tres anys, però el resultat més emocionant va arribar fins al final. Després de l'eliminació de la balustrada victoriana i una quantitat considerable de moviments de terra, es va restablir el nivell original del sòl i es va tornar a utilitzar la balustradora per crear un marc formal per a les terrasses planes gravades ara distribuïdes al voltant de la casa.

La restauració de la closca exterior va ser relativament senzilla en comparació amb el que calia fer a l'interior. La decisió de tornar a crear l’interior cap al 1700 va requerir la reconstrucció de l’escala original i es van obrir finestres de la planta baixa que havien quedat bloquejades per millorar el flux de llum cap a l’interior.

A continuació, es va substituir una enorme xemeneia rococó, però inadequada, al saló amb una senzilla envoltura modelada. Es va reparar i reintegrar el quadre de les habitacions principals, i la llar de foc a l’habitació íntima del nord-oest, dotada d’una bonica llar de foc del segle XVIII, descoberta al soterrani.

Avui en dia, Stedcombe House torna a ser un exemple distingit i original d'una casa de gentilesa compacta de finals del segle XVII, situada en uns 20 hectàrees de pastures, boscos i terrenys que inclouen tres jardins emmurallats.

En venda a través de Knight Frank i Savills a un preu de guia de 4, 5 milions de £, vegeu més imatges i detalls.


Categoria:
The Fife Arms, Braemar: sostenible, bonic i la destinació definitiva per als amants de la pesca
Dins el restaurat Pavelló de Brighton: "És difícil imaginar un moment més perfecte per visitar aquesta extraordinària creació Regency"