Principal arquitecturaStanford Hall, Leicestershire: Finca vibrant que exerceix un paper actiu en el món que l’envolta

Stanford Hall, Leicestershire: Finca vibrant que exerceix un paper actiu en el món que l’envolta

  • Primera història

Una ambiciosa ronda de treballs de restauració està revifant una finca i una casa de camp després d’un desafiant segle XX. John Goodall explora la història d’aquest edifici notable. Fotografies de Paul Highnam.

Stanford Hall respon perfectament a la presentació del seu constructor el 1697 per crear una cosa "bona, forta i substancial", però té una història que, curiosament, està en desacord amb el seu aspecte exterior ordenat. La casa es troba a prop del cor geogràfic d'Anglaterra a la riba del riu Avon a la intersecció de tres comtats: Leicestershire, Northamptonshire i Warwickshire. Ocupa un boníssim entorn de parc: la unitat que s’acosta es troba flanquejada per un costat per un llac creat a partir de l’Avon.

La casa de quatre quadrats dissenyada als anys 1690. L'establiment de doble pati es va afegir el 1737.

La casa pairal de Stanford era propietat de la gran abadia benedictina de Selby al nord de Yorkshire, formant part del seu llegat fundació cap al 1070. El 1429, un John Cave es va convertir en abat de Selby i va establir la seva família com a inquilins de Stanford. L'acord va durar fins a la dissolució el 1539, després de la qual la família va comprar la propietat gratuïta per 1.194 £.

Una certa impressió de la casa pairal tardieval que van ocupar és proporcionada per un inventari datat el 28 d'abril de 1496, que forma part d'una petita, però important, col·lecció de muniments que queden a Stanford. A partir del gran vestíbul amb les seves taules, carreus, penjades i coixins, l’inventari trasllada habitació per habitació a través de les cambres domèstiques de l’edifici —un saló, una cambra, una cambra exterior i un armari— abans de passar als edificis de serveis, enumerar el bestiar i concloent a la cuina. Estima el valor complet dels continguts en una mica més de 353 £, una quantitat considerable en aquell moment.

La biblioteca incorpora mobles, com aquesta taula gòtica, presumptament per encàrrec de Sir Thomas a mitjan segle XVIII.

Aquest edifici es trobava a prop del poblament medieval i la seva magnífica església parroquial, on moltes generacions de les Coves es troben enterrades (i actualment també allotgen una innovadora caixa de ratpenats). No se sap, però, res de l’aparició o desenvolupament de la casa pairal. Els seus ocupants es van mantenir essencialment figures de peu local i, com totes les famílies gentileses, es van mantenir orgullosos del seu llinatge llarg, que es registra en un rotllo inusualment fulminant d’uns 1620. A la vigília de la Guerra Civil anglesa, el 1641, el cap de la família, Thomas, va rebre una baronetia, però el seu suport del rei, afortunadament, no va comprometre el 1670 l'herència del seu fill, Sir Roger, el segon baronet.

Més de 25 anys després, Sir Roger va prendre la decisiva decisió de reconstruir el seu seient familiar en un lloc verge a l'altre costat del riu Avon (i, fent així, el va traslladar de Northamptonshire a Leicestershire). Podria ser que el seu al·licient fos estètic: la casa medieval i el seu entorn entollat ​​al poble devien tenir una data antiga. Dit això, no era un mecenes arquitectònic prometedor: tenia als quaranta anys, no tenia gran fortuna i ja havia acabat amb una carrera parlamentària irrefrenable. A més, comptava amb un llinatge antic, i la prova és que ens envolta que aquestes famílies tendien a augmentar els seus seients més aviat a enderrocar-les. Allò que el va impulsar a construir ">

La sala o la sala de ball amb pintures restaurades de Siccard de les escenes de caça clàssiques. El 1880 Joubert va enriquir idiomàticament aquest espai de 1740.

Dos documents, encara conservats a Stanford, possiblement proporcionen una resposta. Van ser redactats pel mestre constructor i arquitecte William Smith, fill d'un maçoner de Tettenhall a Staffordshire i part de
una dinastia de l'edifici de Midland. Ell i el seu germà petit, Francis, van gaudir d’unes carreres d’èxit interconnectades que es van beneficiar de la devastació de Warwick per incendi el setembre de 1694. William va ser nomenat agrimensor de la ciutat, amb les responsabilitats de supervisar la seva reconstrucció després d’aquesta catàstrofe el 1695 i es va contractar per reconstruir la nau de l’Església de Santa Maria amb Francesc el 1697. El seu negoci, basat en les qualitats d’avaluació detallada, honestedat i fiabilitat, s’enterrà a partir d’aleshores. Francis es va traslladar a la ciutat i és conegut avui com a "Smith de Warwick", però William va romandre a Staffordshire fins a la seva mort el 1724.

El primer dels documents de William Smith és un projecte d’acord datat el 1697 que acordava els termes de la construcció d’una nova casa amb Sir Roger. Segons això, "William Smith prendrà i tirarà de downe ... la casa habitable del citat Sir R esmentada a Stanford abans esmentada junt amb la casa de maó del millor jardí". Canibalitzant els materials, va ser llavors per "construir i instal·lar una bona casa nova i forta ... segons un esborrany [dibuix]". Aquest consistia: el document continua: una cuina, una sala petita, una "sala de majordoms", una gran sala, un saló de servidors, un gran saló i una sala de retirada, tot aixecat sobre cellers, amb cambres posades sobre elles i garrets a sobre. Es tractava de tenir una façana retallada o "freestone" amb "bons motllures" que incorporaven finestres laterals, per ara una característica relativament familiar de l'arquitectura educada. Les elevacions secundàries eren de maó amb detalls de pedra (i caigudes només a la dècada de 1730).

Sir Thomas, cinquè baronet, i la seva dona, Elizabeth. La partitura els mostra interpretant una trompa de Johann Galliard, probablement una melodia preferida.

Juntament amb això, es va elaborar un pressupost sense data que va establir les despeses per a la construcció de la nova casa: 2.138 £ 10. Això inclou la condició que Sir Roger "trobi totes les coses de les bastides ... peces de xemeneia i focs; i pintant l’antiga wainscot si el tindrà pintat ”. També va subministrar tots els materials necessaris, incloent-hi canyes de les seves piscines, fusta, plom, maó (els articles esmenten 160.000 maons), taulers i espitlleres. El sòl del vestíbul s'havia de posar en pedra blava i blanca.

L'estimació inclou una nota per a Smith "que esperi a Bromley per als esborranys [dibuixos] a les seves mans". Això indica la figura crucial del projecte i la connecta directament amb la reconstrucció de Warwick. Al cap de la dècada de 1690, Sir Roger es va casar per segona vegada amb Mary Bromley. El seu germà, William, va ser diputat per Warwick des del 1690 al 8 i comissari per reconstruir la ciutat després de l'incendi. Per tant, era cunyat de Sir Roger i el patró directe de William Smith. Alguns indicis sobre la seva importància per a ambdues parts es desprèn de la conclusió de l'estimació: "si hi ha alguna diferència, el senyor Bromley ho determinarà per les dues parts".

El modern espai habitable del soterrani, recentment reformat per Plann Architects Ltd.

La construcció de Stanford Hall, doncs, va ser probablement una conseqüència indirecta del matrimoni de Sir Roger i va implicar directament el seu cunyat. En el disseny, la casa era impressionantment conservadora. Esvaeix la moda en desenvolupament de parapets balustrats i adopta un sostre elevat. Mentrestant, el pla vestigiós en forma de H, amb un vestíbul central, amb dues sales profundament reservades per trams de creueria i llargs passadissos interiors que recorren la casa, dóna lloc a les novetats arquitectòniques de principis del segle XVII. El terme "gran saló" semblaria igualment datat a la dècada de 1690.

No es registra quan va començar la feina a la nova casa, però ràpidament les coses van anar malament, probablement per falta de fons. L'estimació diu que la casa "havia de ser coberta per Michaelmas 1699. A l'interior, havia de ser acabada per Lamas 1700". Tot i així, segons el relat del seu nét, enregistrat per John Nichols a La història i les antiguitats del comtat de Leicester (1795), "tot i que [Sir Roger] va començar i va acabar aquesta casa, fins a esmaltar-la i tancar-la amb rajola. i va conduir, no va viure per completar moltes habitacions dintre d'ella '. En morir el 1703, per tant, recaigué en el seu successor assumir aquesta tasca.

El passadís principal recorre tota l’amplada de la casa i s’obre a l’escala principal, inserida el 1730 per Francis Smith.

El fill de Sir Roger, Sir Thomas Cave, i la seva dona van ser informats per una carta de Lady Fermanagh que treballaven al gran saló el 1716. El seu fill, Sir Verney, que va heretar com a menor el 1719, va afegir l'escala principal a la casa el 1730. William Smith, el constructor de la casa, havia mort el 1724, per la qual cosa la comissió es dirigí al seu germà, Francis, "Smith de Warwick". Una carta d’assessorament i un pla per a l’escala de Smith encara perduren, juntament amb propostes -no realitzades- per afegir ales a la casa.

Després de la mort de Sir Verney el 1734, la finca va passar al seu germà petit, Sir Thomas Cave, 5è baronet educat pel rugbi. Entre molts altres interessos, Sir Thomas era un antiquari i estretament involucrat amb John Nichols, la història i antiguitats del comtat de Leicester ja s'ha esmentat. Nichols va escriure en aquest volum sobre Sir Thomas que «va completar la residència familiar que havien planejat els seus predecessors; i la mantenia en l’autèntica hospitalitat d’un cavaller anglès ... posseïa una gran i ben seleccionada biblioteca i conversava amb el contingut d’aquesta. La topografia, en particular, va ocupar una part considerable del seu oci ”. Nichols no esmenta, però, una altra de les passions evidents de Sir Thomas: la música. Dos retrats d’ell a la casa li mostren que toca el violoncel amb la seva dona.

Incorporat a la magnífica xemeneia del menjador d’uns 1750, hi ha un retrat del constructor de la casa, Sir Roger Cave.

El 1737 Sir Thomas va construir una nova balma al costat de la casa, probablement per a dissenys de Francis Smith. Uns anys més tard, el 1743, va estar en correspondència amb el fill gran de Francis, William Smith, sobre modificacions al vestíbul o al gran rebedor. Es va adaptar a la seva forma actual mitjançant "enfonsar el sostre per una cala" que bloquejava el nivell superior de les finestres de l'habitació. Al guixador John Wright de Worcester es va pagar 270 lliures per l'obra. D'acord amb l'entusiasme musical de Sir Roger, la sala va ser batejada com la sala de ball. Un dibuix a la casa signat per David Hiorn, hereu del negoci de la construcció de Smith el 1747, demostra que Sir Thomas també va plantejar afegir un pòrtic a l'exterior.

Mentrestant, però, aparentment, Sir Thomas patia problemes de salut. Després de servir de diputat a Leicestershire des de 1741, va anunciar el 1747 que "la meva assistència a la ciutat ha augmentat els meus trastorns, i és el consell de metges i cirurgians ... i la petició general de tots els meus amics de la vida privada que ... establiré a part de tots els pensaments d’estar de nou al Parlament ”. De fet, va tornar al Parlament durant més d’una dècada des del 1762. En cas contrari, sembla que es va divertir a Stanford, ocupat amb la millora del parc i la presa d’avon.

La casa vista a la piscina creada pel riu Avon embassat.

Després de la mort de Sir Thomas el 1778, Stanford va passar per ordre al seu fill, nét i finalment néta, Sarah Cave. Aquesta descendència va dividir la baronetesa de la finca, però Sarah va aconseguir un altre títol mitjançant una reclamació genealògicament remota i complexa. El 4 de setembre de 1839, Lord Melbourne va escriure al castell de Windsor per assegurar-li a la senyora Cave que la reina havia decidit que es determinaria a favor seu el "respecte de la gent de Bray". Quan va morir el 1862, el títol es va reviure per al nét de la seva filla menor, Alfred Verney-Cave, 5è Lord Braye el 1879, convertit catòlic, poeta publicat i dissenyador.

Immediatament després d’heretar Stanford, Lord Braye va aprofitar l’ocasió d’una gira mundial per transformar la casa amb l’ajut del fuster, escultor, armador i forjador Felix Joubert, després treballant per a l’empresa de decoració familiar Amédée Joubert & Son a Chelsea. Els estables estaven connectats a la casa mitjançant una nova ala que duplicava el soterrani i l’elevació del primer pis del disseny de la dècada de 1690. Va incorporar una capella dedicada a Sant Tomàs de Canterbury. Alguns dels seus accessoris perduren ara a Nostra Senyora dels Dolors a Eton, un edifici que va erigir el 1914 enmig de polèmiques amb les autoritats del Col·legi Eton.

Mentrestant, la decoració del vestíbul o de la sala de ball es va incrementar amb guixos decoratius addicionals en un convincent idiom del segle XVIII i una sèrie de pintures de caça clàssiques signades per B. Siccard, que probablement també va pintar el sostre del menjador i el de la capella (una Ascensió). El 1896 Lord Braye es va tornar a dirigir cap a Joubert per crear un notable memorial per al seu germà gran, assassinat a Ulundi a Zululand, a l'església parroquial ( Country Life, 9 de juliol de 2014).

Lord Braye va estar involucrat en els experiments de l’entusiasta de vol i inventor Lt Percy Pilcher, que va batre el rècord mundial del vol sense potència a Stanford Park el 1897. Pilcher, mentrestant, va començar a abordar el repte del vol motoritzat. No obstant això, mentre demostrava el seu planador, anomenat Hawk, a possibles inversors el 30 de setembre de 1899, es va estavellar i després va morir per les seves ferides. Un monument a ell s’alça en un camp proper.

El segle XX va experimentar canvis profunds a la casa. El 1924, l'ala victoriana va ser enderrocada a causa de la putrefacció seca i, durant la Segona Guerra Mundial, la sala va acollir l'escola i el convent de Sagrat Cor de Roehampton.

A continuació, el 7è Lord Braye, que va triomfar el 1952, va iniciar un enorme projecte de restauració, després del qual la casa va ser oberta al públic per primera vegada i presentada a Country Life (4 i 11 de desembre de 1958). La 8a baronessa Braye i el seu marit, el coronel Edward Aubrey-Fletcher, van continuar la restauració i el desenvolupament de Stanford, abans que un cosí, Nick Fothergill es fes càrrec de la seva responsabilitat el 2003. Amb l'ajuda de l'Anglaterra Natural, ha restaurat nombroses estructures a tot arreu. la finca, incloent-hi les cavallerisses, pati de béns, ha-ha, refugi de cérvols, portes i un pont del segle XVII. Al vestíbul mateix, el soterrani s’ha renovat com a zona d’estar moderna i el 2012 es van conservar les pintures de saló de Hirst Conservation amb una subvenció de la Fundació Country Houses. Mentrestant, la propietat està oberta per a esdeveniments, lloguer corporatiu i casaments, així com campaments d'estiu per a nens de la ciutat gestionats per Lifebeat, una organització benèfica establerta per Lucy Fothergill. La finca gestiona i recicla tots els seus residus dels esdeveniments en compost i material reutilitzable i és pionera en un programa de cultiu de hortalisses ecològiques per a les escoles del voltant. Stanford se sent com una finca inusualment vibrant jugant un paper actiu al món que l’envolta.

Visiteu //stanfordhall.co.uk per obtenir més informació


Categoria:
Preguntes curioses: Les pastanagues realment us ajuden a veure a les fosques?
Preguntes curioses: quin és el pol totem més gran del món?