Principal arquitecturaWoodhall Park, Hertfordshire: Un exemple exemplar de restauració que posa de manifest la importància del color en interiors de Geòrgia

Woodhall Park, Hertfordshire: Un exemple exemplar de restauració que posa de manifest la importància del color en interiors de Geòrgia

El front oest de la casa.

La recent restauració del parc de Woodhall subratlla la cridanera importància del color en la nostra comprensió dels interiors de Geòrgia, tal com explica John Martin Robinson. Fotografies de Paul Highnam

Woodhall Park va ser la creació de dos notors nabobs indis, Sir Thomas Rumbold (1717) i Paul Benfield (1742-1810). Ambdós homes es van enriquir ràpidament i ràpidament a la dècada de 1760, després de la victòria de Col Robert Clive a Plassey el 1757, en part mitjançant relacions financeres amb l'aliat d'Anglaterra, el Nawab del Carnatic. Els dos nabobs van tornar a Anglaterra per invertir les seves noves fortunes en una finca rural i obtenir influència política mitjançant la compra de seients parlamentaris. Els dos van ser objecte d'atacs retòrics virulents d'Edmund Burke.

Rumbold va ingressar al servei militar de la Companyia de les Índies Orientals i va ser ajudant de campament a Clive a Plessey. Va tornar a Anglaterra a un home ric i va encarregar a Thomas Leverton (1743-1824), un contemporani dels més coneguts Robert Adam o James Wyatt, que construís l'actual casa (per substituir una casa Tudor propietat de la família Boteler i incendiada el 1771 ). Els dos homes s’havien trobat a través de les connexions de la ciutat: Leverton era agrimensor de la Phoenix Fire Insurance Company i la Grocers ’Livery Company.

El disseny de Leverton per a la casa es va exhibir a la Royal Academy el 1777, el mateix any que Rumbold va aconseguir - després d'un intent anterior - la governança de Madras. A la seva sortida al desembre, Rumbold va delegar l'execució del sistema als seus advocats, destinant 14.155 £ per al contracte i deixant-los poder per a modificar el disseny. Mentre estava a l'Índia, va participar en les hostilitats dirigides amb els francesos a Pondicherry i va ser creat un baronet el 1779. Els pagaments a Leverton es registren al compte de Rumbold al banc Goslings (ara part de Barclays).

La part superior de la Sala de l'Escala ha estat retornada al seu color original. Les pintures interiors són una incorporació posterior.

Sir Thomas va tornar a Anglaterra i una tempesta de crítiques. Els treballs per a la casa sembla que van continuar sense parar, però es va penjar una sala d’impressions el 1782, la prova que l’edifici estava estructuralment finalitzat per aquest moment. Els plans de Leverton es van publicar a New Vitruvius Britannicus I (1810) com a plaques 27 i 28. El canvi important en l'execució va ser la substitució d'una escala imperial agermanada per un sol vol.

William Malcolm i Son, viversencs i dissenyadors de paisatgistes, van construir els jardins emmurallats i el jardí emmurallat, entre els anys 1782–83. Més tard, Joseph Paxton va emprendre un aprenentatge al jardí emmurallat.

Després d'haver-se caigut amb el fill gran, Sir Thomas va dir que volia vendre a Woodhall en benefici dels fills del seu segon matrimoni. La finca, la casa i el contingut van ser adquirits per 125.000 £ el 1794 per Benfield, sobrenomenat comte Roupee, al seu retorn a Madras a Anglaterra. Benfield era fill d'un fuster i es destituí dues vegades del servei de la Companyia de l'Índia Oriental per especulació. Va començar immediatament a l'ampliació substancial de la propietat.

L’escala de voladís incorpora una elegant balustrada de ferro. El vestíbul està il·luminat des de dalt per un lluernari.

Benfield va doblar l'alçada de les ales que s'enllaçaven, que, segons el disseny de Leverton, havien estat poc més que parets de pantalla per a pistes de servei. Els 1801 detalls de les vendes ofereixen més informació que han descrit l'allotjament amb detall. L'ala nord actualitzada comprenia una 'biblioteca capital' i un nou menjador que substituïa el de Leverton al bloc central (que més tard es convertiria en una sala de música). L'ala sud contenia allotjament addicional amb serveis addicionals i, a la planta de dalt, es van proporcionar llits i vestidors addicionals.

Es desconeix l'arquitecte, però es podria concebre que Leverton, que va morir el 1824. Sigui com sigui, la nova obra va complementar l'antiga. La majoria dels interiors estan decorats amb cornises senzilles de Regència i roses de sostre. També hi ha algunes habitacions lúdiques gòtiques.

L’exterior tant de la casa Rumbold com dels complements de Benfield està bellament executat en maó blanc amb refinades motllures clàssiques de pedra de Portland. El front oest està adornat amb plaques de pedra de Coade i servia com a front d’entrada, però després s’hi va afegir un pòrtic ben proporcionat d’un sol pis a l’est de la casa.

La sala d’impressió restaurada recentment.

Benfield no va gaudir gaire temps del seu nou seient. A Londres va establir un banc el 1793 amb un especulador anomenat Walter Boyd, un escocès escocès. Van entrar espectacularment en fallida el 1799. Benfield va fugir cap al continent i un crepuscle de pobresa. Woodhall va ser requisada pel govern en nom dels creditors i venuda –després d’un intent fallit– el 1801 a Samuel Smith, scion d’una dinastia bancària anglesa molt més segura.

William Wilberforce, una relació dels Smiths, va treure una moral religiosa del conte dels dos nabobs: Rumbold "fresc de l'Índia i goteig amb or" construint "una magnífica habitatge", però morint després de desheretar el seu fill gran i Benfield, afegint-hi un magnífica ala ”, però condemnada a la pobresa i l’exili. Va citar la desena sàtira de Juvenal sobre la inutilitat de l’ambició d’Alexandre el Gran.

Als detalls de vendes de 1801, la sala central de baix al nord es descriu com la "berlina etrusca"; ara es va convertir en el rebedor (tot i que ha conservat el seu nom). Un altre canvi va ser la restauració a l’ús del menjador de Leverton i la conversió de Benfield a l’ala nord a una sala de billar.

Un dels dibuixos de la Sala d’impressió identificant les estampes per número. A la xemeneia hi ha el nom del seu dissenyador, R. Parker, i la data de 1782.

En general, al llarg del segle XIX es va conservar amb cura el caràcter georgià de la casa, amb només canvis menors i redecoració. En 1833–34, es va ampliar el parc de cérvols, es va construir la paret del parc i es va erigir la Loudonesque Hertford Lodge. El jardí formal amb terrasses de balustrada, restaurat el 2016, es va fer al front oest al mateix temps per col·locar-hi un verd i un ha-ha enfonsat. A l'interior, es va introduir una calefacció central i es troba gravada una reixeta de sòl de llautó al peu de l'escala posterior, "Methleys Patent 51 Frith St, 1833".

La següent fase, vers el 1860, va incloure l'afegit de decoracions rococó característiques d'or daurat victorià al sostre del saló. Aquesta sala conserva encara la seva magnífica xemeneia estàtua de marbre blanc esculpida descrita en detall en els detalls del 1801. És possible per John Flaxman, que se sap que va treballar per a Leverton de jove, o John Bacon, qui va fer el monument de Rumbold a l'església de Watton.

Probablement també es van fer altres intervencions tàctiques a la dècada de 1860. Per exemple, l’anàlisi recent de pintura de Cathy Hassall ha demostrat que els panells de les parets de l’escala eren originalment en blanc, però ara incorporen grisailles de les Quatre estacions a l’estil de Biagio Rebecca (que gairebé amb tota seguretat era el responsable de la decoració etrusca a l’entrada. hall). És possible, per tant, que fossin traslladats a la seva posició actual a la dècada de 1860 des d’altres llocs de l’edifici.

La berlina etrusca, que es va convertir en el rebedor després del 1801. Les pintures es troben en panells de lona enganxats a la paret.

Les llunetes més amunt estan farcides de pintures sobre tela dels quatre continents i el seu ofici per un artista victorià no identificat.

Quan es va incloure per última vegada en dos articles a Country Life (gener-febrer de 1925), la casa va conservar els continguts que havien estat transferits a les vendes de Rumbold i Benfield. Sir Hugh Roberts ha descobert que gran part d'aquest és el subministrament dels principals fabricants de mobles neoclàssics londinencs Ince i Mayhew. Malauradament, el mobiliari es va dispersar després de la mort del col.lec H. H. Smith el 1931, quan la família es va mudar i la casa es va deixar a Heath Mount School.

En aquest moment, la casa ja era considerada massa gran, "inconvenient ... i incòmoda per a les condicions modernes", segons Avray Tipping in Country Life. Va descriure Woodhall com un exemple de com es pot adaptar una gran casa de camp per a ús modern, no pas per canvis dràstics, sinó restringint "la zona habitualment ocupada". Va suggerir tancar el soterrani, l’ala nord, els grans salons i els menjadors i portar la cuina fins a la planta baixa contigua a la Sala d’estampats de l’ala sud, que es podria utilitzar com a menjador. Aquesta fórmula assenyada preveia l'adaptació domèstica de moltes cases rurals angleses després de la Segona Guerra Mundial.

Els propietaris actuals, Ralph i Alexandra Abel Smith, viuen als estables del segle XVIII (al lloc de la casa Tudor que datava la casa). Aquests foren convertits pel difunt Thomas i Alma Abel Smith en una residència a la dècada de 1950 per Darcy Braddell, un arquitecte recomanat per Christopher Hussey de Country Life.

Abel Smith ha replantat el parc a un pla de paisatge preparat per John Phibbs el 1984. Ell i la seva dona també han treballat per restaurar alguns dels interiors més importants de la casa. Les tres sales principals (la sala d'impressió, la sala etrusca i l'escala de l'escala) van ser restaurades als anys seixanta amb ajuts del Consell d'Edificis Històrics. En els treballs de restauració més recents, realitzats des del 1995 en associació amb el patrimoni anglès, queda palès el plantejament més acadèmic i científic de la restauració interior que va sorgir a finals del segle XX després de la restauració de Spencer House, Uppark i Windsor Castle.

La primera habitació a la qual va dirigir-se va ser la sala d’impressió. Està revestit de 350 gravats emmarcats amb garlandes i festons, els quadres formant "una completa digestió del coneixement de l'època", un microcosmos de gust del Gran Tour anglès, tal com va descriure Francis Russell ( Country Life, 6 d'octubre de 1977 ). Els treballs de conservació els va fer Allyson McDermott, l’experta en paper i paper pintat.

El front est amb el pòrtic posterior.

Totes les estampes es van treure, netejar i remuntar en paper folre japonès i es va reinstal·lar el color original del paper terra del blau verder. Els plans de rentat de tinta i rentat per al disseny sobreviuen, juntament amb un llibre que acompanya la identificació de tots els temes. Això també nomena el creador obscur de la sala, R. Parker, i la data de 1782.

La següent fase de treball va revifar la Sala de l'Escala, un magnífic espai central d'alçada completa. Les reparacions s’han realitzat en dues etapes supervisades per l’arquitecte de conservació Peter Scott, recomanat per Sir Hugh Roberts. Abans havia treballat en la restauració de la Casa Clarence i la Capella Reial al palau de Sant Jaume. El primer treball va ser la reparació de la rara estructura de ferro forjat i el rebliment de la claraboia domada de Leverton el 2008.

La segona, realitzada el 2011–12, va ser la reincorporació completa de l'espectacular esquema de colors original en tons de lavanda i gris, amb l'escala de balustrada en blanc i or, després de la investigació de la senyora Hassall. Al segle XIX, les parets havien estat pintades de blau pàl·lid i de negre balaustrada, de manera que la transformació és dramàtica.

Els resultats revelen la sala d’escales com un dels interiors neoclàssics anglesos més impressionants, les acurades harmonies de colors que generen tot el impacte de la delicada decoració d’estuc, que gairebé segur va ser executada per Joseph Rose.

També s’han dut a terme treballs de conservació al rebedor, amb consolidació, reparació de la xemeneia Bossi i neteja de les pintures i les rotondes clàssiques sobre tela enganxades a les parets. La decoració pintada es basa en els gerros de Hamilton i el tema de les rotondes clàssiques
és la història de Cupido i Psique.

La investigació de la senyora Hassall va demostrar que el règim existent és una renovació de mitjan segle XIX dels colors Leverton originals, repetint el fons gris-blau del segle XVIII per a les parets i una paleta etrusca similar de marrons, vermells i ocres del sostre.

Tot aquest treball de restauració ha estat possible gràcies a l’èxit de la finca Woodhall més àmplia i de les seves empreses comercials, incloent la silvicultura, l’agricultura i els arrendaments comercials i residencials. També forma part dels objectius de conservació supervisats pels actuals propietaris, que han inclòs la plantació de 40.000 arbres i molts quilòmetres de setges. L’èxit continuat de la finca permetrà que es continuï la restauració de la casa.


Categoria:
Sis de les millors cases de camp en venda ara mateix, tal com es pot veure a Country Life
El món el 2020: la vostra guia mensual per a què passarà l'any nou (bé, potser ...)